Specialiștii în nutriție vin cu o serie de recomandări pentru cei care sunt la dietă; ei explică, de asemenea, că nu poți să consumi chiar orice legumă dacă vrei să slăbești. Spre exemplu, cartoful trebuie evitat sub orice formă, deoarece el îngrașă.
„Cartoful este una dintre cele mai consumate legume, însă are multe calorii. Doi cartofi fierți sau copți pot avea și 200 de calorii. Dacă facem piure, nu înseamnă că mâncăm dietetic, dacă adăugăm lapte sau unt pentru gust. De asemenea, dacă prăjiți cartofii aveți o adevărată bombă calorică indiferent că îi mâncați simpli sau cu friptură. Porumbul are și el 150 de calorii. Este sănătos și multă lume îl mănâncă fiert simplu sau ca și garnitură. În dietă trebuie însă evitat” a spus nutriționistul Eva Iorțan.
Specialistul atrage atenția că și fasolea poate să îngrașe, în 100 de grame existând nu mai puțin de 200 de calorii, iar dacă „mâncați ciorbă de fasole, fie ea și fără carne sau iahnie de post dublați numărul de calorii. Fasolea bătută este bună, însă doar cu puțin usturoi, fără ceapă prăjită”.
Chiar dacă poate părea greu de crezut, „țelina, rădăcina de pătrunjel sau păstârnac au aproape la fel de multe calorii ca și cartoful. Sunt sănătoase, dar dacă vreți să slăbiți nu le includeți în dietă. Evitați-le chiar dacă le consumați crude în salată. De asemenea, avocado, care deși este un fruct, tot mai des este luat drept legumă. Este sănătos, dar are aproape același număr de calorii ca și cartoful” a precizat medicul nutriționist. Eva Iorțan a spus că în timpul unei cure de slăbire se pot consuma cât de mulți castraveți, roșii, ardei, broccoli, conopidă și varză.
Citește și: Ce beneficii are folosirea laptelui de corp!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.cosmopolitan.ro/sanatate/13-mituri-despre-dieta/attachment/displeased-young-woman-doesnt-want-to-eat-her-breakfast