Este cunoscut faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Ideal ar fi ca acesta să conțină alimente cât mai sănătoase pentru organismul nostru. Iată diferențele dintre lapte și suc de portocale consumate la masa de dimineață.
Sucul de portocale
PRO: un pahar de suc de portocale, 240 de mililitri, are doar 110 calorii și oferă cantitatea necesară de vitamina C pentru întreaga zi. De asemenea, este un antioxidant puternic care protejează pielea împotriva acțiunilor dăunătoare ale soarelui, protejează creierul împotriva poluării și împotriva altor factori nocivi din mediu.
CONTRA: O cantitate prea mare, consumată des, poate afecta smalțul dinților. Un studiu recent efectuat de un profesor asociat la universitatea Rochester Eastman Institute for Oral Health a demonstrat că sucul de portocale a redus duritatea smalțului dinților cu 84% după ce a fost consumat zilnic, timp de cinci zile.
Laptele
PRO: Un pahar de lapte ce conține 2% grăsime oferă necesarul zilnic de proteine și o treime din doza recomandată de calciu. În urma unui studiu s-a dovedit faptul că oamenii care consumă lapte la micul dejun vor mânca mai puțin la prânz, în mare parte din cauza proteinelor din lapte - care ajută la senzația de sațietate - dar și din cauza calciului care ajută la reglarea hormonilor ce controlează greutatea corpului nostru.
CONTRA: Dacă nu alegem să consumăm lapte total degresat, acesta poate conține grăsimi saturate ce cresc riscul de boli cardiovasculare și contribuie la dezvoltarea obezității sau a diabetului. Este indicat să consumăm lapte bio care nu provine de la aminale injectate cu antibiotice sau hormoni de creștere.
Ce alegem?
Specialiștii ne îndeamnă să consumăm lapte. Este mai blând cu dinții, calciul conținut ajută la reconstruirea smalțului. Laptele BIO - ecologic - oferă organismului antioxidanții benefici de care are nevoie, la fel ca și sucul de portocale. Laptele BIO conține cu 75% mai mult betacaroten, cu 50% mai multă vitamina E și de 2, 3 ori mai multă luteină și zeaxantina (antioxidanți) ideale pentru a menține ochii sănătoși, și cu 70% mai mulți acizi grași Omega 3.
Sursa foto: ://pixabay.com/en/food-breakfast-orange-juice-eggs-1068290/