Un orar de masă bine definit ne ajută să menÈ›inem organismul sănătos, să avem energia necesară unei zile întregi, dar È™i să păstrăm o siluetă în limite normale. Iată care sunt cele mai bune momente de a lua micul-dejun, prânzul È™i cina:
Micul-dejun
Este masa cea mai importantă a zilei, iar dacă sărim peste ea ajungem să ronțăim tot felul de gustări nesănătoase ca să alungăm foamea. Dacă vrei să ai o zi productivă È™i să È›ii kilogramele la depărtare, ia micul dejun zi de zi È™i, cel mai important, ia-l între orele 6 È™i 10 dimineaÈ›a. Evită la micul-dejun produsele de patiserie, carnea grasă procesată, sucurile È™i cafeaua cu mult zahăr.
Prânzul
Trebuie să fie o masă mai uÈ™oară decât cina È™i micul-dejun, pentru că trebuie să te concentrezi la muncă, nu să ai dureri de stomac È™i stare de somnolență de la mâncatul prea mult. Alege alimente uÈ™oare, dar sățioase, care să îÈ›i È›ină de foame până seara, È™i ai grijă să mănânci între orele 12:00 È™i 14:00. Optează pentru carne de pui, curcan, vită la grătar, peÈ™te, legume sotate sau la abur, brânză cottage, salate de primăvară.
Cina
Nu trebuie să o iei mai târziu de ora 19:00 pentru că, după această oră, ritmul metabolismului este cel mai scăzut È™i tot ce mănânci va fi greu de digerat, iar caloriile greu de ars. Masa de seară nu trebuie să conÈ›ină alimente grele, băuturi cu zahăr sau alcool. Dacă numeri caloriile, încearcă să nu depășeÈ™ti 400. Intervalul cel mai bun pentru masa de seară: 16:00-19:00. Alege supe, ciorbe, carne de curcan sau peÈ™te, brânză de vaci, etc.
Te-ar putea interesa: Cum să-ți accentuezi trăsăturile - Trei trucuri simple!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.cardioscience.ro/orele-de-masa-in-familietu-in-ce-profil-de-incadrezi/