Un orar de masă bine definit ne ajută să menținem organismul sănătos, să avem energia necesară unei zile întregi, dar și să păstrăm o siluetă în limite normale. Iată care sunt cele mai bune momente de a lua micul-dejun, prânzul și cina:
Micul-dejun
Este masa cea mai importantă a zilei, iar dacă sărim peste ea ajungem să ronțăim tot felul de gustări nesănătoase ca să alungăm foamea. Dacă vrei să ai o zi productivă și să ții kilogramele la depărtare, ia micul dejun zi de zi și, cel mai important, ia-l între orele 6 și 10 dimineața. Evită la micul-dejun produsele de patiserie, carnea grasă procesată, sucurile și cafeaua cu mult zahăr.
Prânzul
Trebuie să fie o masă mai ușoară decât cina și micul-dejun, pentru că trebuie să te concentrezi la muncă, nu să ai dureri de stomac și stare de somnolență de la mâncatul prea mult. Alege alimente ușoare, dar sățioase, care să îți țină de foame până seara, și ai grijă să mănânci între orele 12:00 și 14:00. Optează pentru carne de pui, curcan, vită la grătar, pește, legume sotate sau la abur, brânză cottage, salate de primăvară.
Cina
Nu trebuie să o iei mai târziu de ora 19:00 pentru că, după această oră, ritmul metabolismului este cel mai scăzut și tot ce mănânci va fi greu de digerat, iar caloriile greu de ars. Masa de seară nu trebuie să conțină alimente grele, băuturi cu zahăr sau alcool. Dacă numeri caloriile, încearcă să nu depășești 400. Intervalul cel mai bun pentru masa de seară: 16:00-19:00. Alege supe, ciorbe, carne de curcan sau pește, brânză de vaci, etc.
Te-ar putea interesa: Cum să-ți accentuezi trăsăturile - Trei trucuri simple!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.cardioscience.ro/orele-de-masa-in-familietu-in-ce-profil-de-incadrezi/