Iată ce conține un fruct kaki (168 grame), supranumit și „fructul zeilor”:
- 118 calorii;
- 31 grame carbohidrați;
- 1 gram proteine;
- 0,3 grame grăsimi;
- 6 grame fibre;
- 55% din necesarul zilnic de vitamina A;
- 22% din necesarul zilnic de vitamina C;
- 6% din necesarul zilnic de vitamina E;
- 5% din necesarul zilnic de vitamina K;
- 8% din necesarul zilnic de vitamina B6;
- 9% din necesarul zilnic de cupru;
- 30% din necesarul zilnic de mangan.
Fructele kaki mai conțin și vitamina B1, B2, acid folic, magneziu, fosfor și sunt o sursă importantă de antioxidanți, care ajută la prevenirea sau încetinirea deteriorării celulelor. De asemenea, fiind bogate în fibre solibile ajută la eliminarea colesterolului din organism, iar în acest fel sunt prevenite o serie de afecțiuni.
Beneficiile consumului de kaki:
Protejează inima - datorită conținutului de flavonoide, fructele kaki ajută la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea colesterolului LDL și la scăderea inflamațiilor.
Reduce inflamația - bolile de inimă, artritele, diabetul și obezitatea au strânsă legătură cu inflamațiile cronice. Alimentele bogate în compuși antiinflamatori, precum kaki, pot reduce inflamațiile și riscul apariției acestor boli. Fructul kaki conține 20% din necesarul zilnic de vitamina C recomandat, care contribuie la protejarea celulelor în fața radicalilor liberi.
Ajută vederea - datorită conținutului de vitamina A și a antioxidanților necesari sănătății vederii, fructele kaki sprijină funcționarea conjunctivei și a corneei. Fiind bogate în luteină și zeaxantină, kaki reduce riscul apariției unor boli precum degenerarea maculară.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://depozituldelegume.ro/kaki-fructul-divin/