Inghetata italiana
Ingrediente:
6 oua
zahar pudra
3 pahare smantana cu 20% grasime
3 pachete praf de frisca
4 pachete zahar vanilat
Mod de preparare:
Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar pudra. Smantana la fel, albusurile le batem spuma cu o lingura de zahar pudra. Batem spuma frisca dupa indicatiile de pe pachet si 4-6 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Amestecam galbenusurile cu smantana, albusurile si frisca si punem amestecul obtinut la congelator. Putem obtine 2-3 l de inghetata.
In loc de vanilie putem folosi cacao, ciocolata sau fructele preferate. Este una dintre cele mai bune retete de inghetata.
Cum sa obtii o inghetata cremoasa:
Secretul obtinerii unei inghetate cremoase, fara masina de facut inghetata, sta in spargerea cristalelor de gheata care se formeaza, mai ales in primele momente cand amestecul incepe sa inghete.
Ca sa nu ai niciun cristal de gheata, trebuie sa scoti regulat inghetata din congelator, o data la 30 de minute si sa amesteci viguros in ea cu o furculita sau cu un tel. Repeta acest pas de 3 ori, dupa care lasa inghetata inca doua ore in congelator.
De asemenea vasul in care torni amestecul pentru inghetata trebuie sa fie tinut la congelator cel putin 20 de minute inainte.
Mod de servire:
Inghetata italieneasca se serveste in cornete de napolitane sau pur si simplu in boluri cu bucatele de ciocolata sau fructe proaspete.
Sursa foto: Facebook.com