Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 25 August 2018

      Budincă sau înghețată? Amândouă! Înghețata de orez cu scorțișoară este un desert delicios, cu o textură cremoasă, care poate fi servit simplu sau cu un sos de cafea. Avem nevoie de următoarele:

  • 750 mililitri de lapte, 3,5% grăsime
  • 75 grame orez cu bob rotund Camolino
  • 1 priză sare
  • 1 baton de scorțișoară de 5m
  • 2 fâșii de coajă de lămâie
  • 35 grame de zahăr
  • trei gălbenușuri
  • 50 grame zahăr
  • 375 mililitri lapte, 3,5% grăsime

 

Preparare:

  1. Se pune la fiert laptele, sarea și orezul iar când începe să fiarbă se dă focul mic astfel încât laptele să nu se umfle. Se adaugă scorțișoara și coaja de lămâie. Se amestecă des ca să se stimuleze eliberarea amidonului din orez, ca la risotto. Bobul de orez trebuie să fie complet fiert și laptele absorbit în mare parte, să fie o budincă groasă.
  2. Se ia cratița cu orezul de pe foc, se scoate batonul de scorțișoară și fâșiile de lămâie după care se pune zahărul, amestecând până se dizolvă.
  3. În altă crăticioară se înfierbântă restul de lapte. Gălbenușurile se freacă puțin cu zahărul. Se toarnă încet, încet laptele fierbinte în timp ce se amestecă cu telul. Gălbenușurile nu trebuie să se coaguleze, așa că mare grijă la început.
  4. Se pune crăticioara pe foc și se continuă amestecarea până se îngroașă compoziția. Nu va deveni o budincă, dar se va simți când devine vâscoasă compoziția. Dacă aveți un termometru, vă puteți opri la temperatura de 85C a cremei.
  5. Crema se toarnă peste budinca de orez după care se mixează până devine cremoasă.
  6. Compoziția trebuie să stea la frigider măcar câteva ore înainte de a fi turnată în mașina de înghețată, chiar de seara până dimineața.
  7. Se toarnă în mașina de înghețată după instrucțiuni și se lasă până are consistența dorită, după care se dă la cogelator o oră.

 

Sursa photo: //www.e-retete.ro/retete/inghetata-de-orez-cu-scortisoara?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+retete-culinare-online+%28e-Retete.ro+-+Noutati%29


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum testezi produsele de îngrijire a pielii ca să eviți alergii sau iritații
Testarea produselor de îngrijire a pielii, mai ales în cazul persoan...
 
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0