Adaugat:
07 Noiembrie 2019
Gutuile, un deliciu de toamnă, conțin un număr mare de vitamine și fibre, sunt ideale pentru pierderea în greutate și ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi datorită numărului mare de antioxidanți pe care îl conțin. Denumite și `merele de aur`, gutuile sunt folosite în arta culinară încă din timpul Imperiului Roman.
Un singur fruct conține vitaminele A, complexul B, C și PP. De asemenea, gutuia este bogată în fier și fibre. Iată câteva dintre multiplele proprietăți benefice pentru sănătate ale gutuilor:
- sucul proaspăt de gutuie ameliorează problemele pancreatice;
- coaja gutuilor conține substanțe care împiedică dezvoltarea microorganismelor care provoacă hepatita A, B și C;
- sucul de gutuie poate fi folosit ca adjuvant în tratarea tuberculozei sau a altor boli de plămâni;
- siropul de gutuie ajută foarte mult în tratarea diareei, a sângerărilor uterine și a hemoroizilor. Sucul de gutuie, potrivit unui studiu realizat în Japonia, contribuie la vindecarea leziunilor produse de ulcerul gastric;
- maceratul obținut din gutuie poate fi folosit cu încredere de persoanele anemice;
- datorită conținutului mare de fibre, gutuile se pot consuma în cura de slăbire;
- vitamina C din gutui reduce riscul apariției bolilor de inimă. Consumul regulat de gutui ajută la scăderea colesterolului, iar datorită conținutului de potasiu contribuie la scăderea tensiunii arteriale.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.bzv.ro/gutuile-leac-pentru-10-afectiuni-12416