Goji, `fructul magic` sau `fructul longevității` a devenit în ultima perioadă noul secret al sănătății celor mai în vârstă, iar popularitatea lui a cunoscut o creștere enormă din cauza beneficiilor pe care le are asupra organismului nostru.
Fructul asiatic de culoare roșie, originar din Himalaya (la noi este cunoscut sub denumirea de cătina de gard), care datează din anii 800, reprezintă și acum un pilon important în medicina tratițională chinezească. Oamenii de știință, au descoperit, nu demult, că fructul goji este unul dintre cele mai bogate în nutrienți.
Goji conțin nici mai mult nici mai puțin de 21 de minerale, printre care cele mai importante sunt: magneziu, potasiu, calciu, fosfor, seleniu; 18 aminoacizi și 8 substanțe esențiale vieții. În plus, conțin vitamina C de 400 de ori mai mult decât portocalele, asta pe lângă vitaminele B1, B2, B6 și B12. Una dintre cele mai rare vitamine întâlnite în fructe, și foarte benefică, vitamina E, se regăsește de asemenea în goji.
Îmbunătățesc vederea, previn diabetul, hipertensiunea arterială, îmbunătățesc circulația, întărește inima, întârzie instalarea senzației de oboseală și cresc vitalitatea – sunt doar câteva din beneficiile fructelor de goji.
Cantitatea mare de vitamina C ajută la repararea țesuturilor umane, la vindecarea rănilor, menținerea sănătății cartilajelor, oaselor și dinților. Deoarece conțin și zinc, ajută la reglarea apetitului, gustului și mirosului, controlul stresului, creșterea și dezvoltarea normală, sănătatea sistemului reproducător feminin și masculin.
Fructele de goji se pot consuma ca atare, gătite sau uscate(precum stafidele), dar se pot face și ceaiuri, sucuri sau băuturi medicinale. Pentru obținerea maximă de beneficii se recomandă consumarea fructului întreg.
Sursa photo: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=925&tbm=isch&sa=1&ei=ROYgW6z-KsLHwQKz9b3ADQ&q=fructele+de+goji+dulceata&oq=fructele+de+goji+dulceata&gs_l=img.3...35827.37213.0.37420.8.8.0.0.0.0.102.561.7j1.8.0....0...1c.1.64.img..0.0.0....0.UcVFmEUaMb8#imgrc=g8ARPKhoeWBC9M: