Printre fructele cu cel mai mult zahăr, care trebuie evitate de persoanele la dietă sau de cele care suferă de diabet, se numără bananele foarte coapte, dar și pepenele roșu. Cei care vor să scape de kilograme ar trebui să evite și anumite fructe uscate.
De menționat este că fructele, în combinație cu legumele, cerealele, proteinele și grăsimile sănătoase, întregesc regimul alimentar sănătos, chiar și pentru pacienții cu diabet. Ele nu trebuie excluse definitiv din alimentație, pentru că au o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți, ci trebuie consumate cu moderație de către cei cu indice glicemic crescut sau care urmează o dietă.
Fructele cu cel mai mult zahăr (indice glicemic mediu spre mare, adică peste 56):
- pepene roșu
- curmale deshidratate sau proaspete
- ananas
- banane foarte coapte
- smochine
- papaya
- pepene galben
- kiwi
- mango
- stafide
- struguri
Fructe cu cel mai puțin zahăr:
- mere
- caise
- afine
- mure
- cireșe
- coacăze
- piersici
- grepfrut
- vișine
- portocale
- prune
- zmeură
- pere
- nectarine
- căpșune.
Citește și: Cum alegi și cum folosești corect o cremă BB!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/fructele-care-contin-mult-zahar-nerecomandate-in-curele-de-slabire_16267