Friptură de vită cu sos chimichurri
O cină aromată, gata în 20 de minute.
Ingrediente
1 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier
½ linguriță de oregano, proaspăt sau uscat
2 căței de usturoi
1 șalotă, tocată
½ linguriță fulgi de chilli
2 ½ linguri ulei de măsline
zeama de la ½ lămâie
2 lingurițe oțet de vin roșu
2 antricoate de vită de 125g
cartofi prăjiți și salată, pentru servit
Mod de preparare
1. Pentru chimichurri, se mixează într-un robot de bucătărie pătrunjelul, oregano, usturoiul, È™alota È™i fulgii de chilli sau se toacă fin de mână. Se adaugă două linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, oÈ›etul È™i se asezonează. Se amestecă bine cu ajutorul robotului.
2. Se foloseÈ™te uleiul rămas pentru a unge bucățile de carne. Se asezonează puÈ›in È™i se pun pe o tigaie-grătar sau o tigaie încinsă. Se frig două-trei minute pe fiecare parte sau până sunt făcute cum îÈ›i plac. Se lasă deoparte câteva minute, apoi se servesc cu sosul aromat, alături de cartofi prăjiÈ›i È™i salată.
3. V.N. per porție: 303 kilocalorii, 30g proteine, 20g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 1g carbohidrați, 1g fibre, 1g zahăr, 0,3g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro