Făina de orez nu are gluten, deci se poate folosi fără grijă de cei cu intoleranță. În plus, acest tip de făină este mult mai bogat în fibre, proteine și minerale decât făina de grâu. Făina se orez se obține prin măcinarea foarte fină a boabelor de orez după ce acestea sunt decorticate și se poate folosi în bucătărie, la diverse produse de patiserie și chiar în cosmetică.
Compoziție
100 de grame de făină de orez alb conține:
- 6 grame proteine;
- 80 de grame glucide, din care 0,10 g zaharuri;
- 0 grame amidon;
- 1,40 g lipide;
- 67 mg acizi grași omega-3;
- 313 mg acizi grași omega-6;
- 2,60 g vitamina B3;
- 5,80 mg vitamina B8;
- 4 mg vitamina B9 (acid folic);
- 10 mg calciu;
- 35 mg magneziu;
- 98 mg fosfor;
- 76 mg potasiu.
Beneficii
Aport de fibre și carbohidrați
Pe lângă faptul că are mai multe fibre decât făina de grâu, făina de orez conține și carbohidrați complecși, care lipsesc din cea de grâu. Aceștia ajută la reglarea nivelului glicemiei în sânge.
Ajută ficatul
Din cauza concentrației de colină (vitamina B8), făina de orez ajută la buna funcționare a ficatului și la normalizarea concentrației de trigliceride din sânge.
Contribuie la frumusețea pielii
Făina de orez se folosește în produse cosmetice pentru că absoarbe excesul de sebum și formează o barieră de protecție împotriva substanțelor nocive care îmbătrânesc tenul.
Alte beneficii pentru piele
Are efect antiinflamator pentru tenul acneic, estompează roșeața, albește tenul, protejează de razele nocive ale soarelui, previne apariția petelor pigmentare.
Te-ar putea interesa: Lucruri pe care nu le știai despre uleiul de ricin!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://vrac-magazin.ro/produse/faina-de-orez/