Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Empanada cu varză şi carne de porc

 

    Acest fel de patiserie este cel mai bun atunci când îl mănânci fierbinte, abia scos din cuptor, dar resturile pot fi puse la pachet pentru prânzul de a doua zi. Le poţi da o notă de bucătărie grecească folosind brânză feta.

Ingrediente

350g de făină obişnuită
1 ou
50g de unt
3 linguri ulei de floarea-soarelui
sucul de la 1 portocală
lapte pentru uns

Pentru umplutură
1 lingură ulei de măsline
1 şalotă tocată mărunt
150g de carne porc slabă, tocată
150g de varză creaţă, tocată mare
2 linguriţe de boia dulce
50g de stafide
50g seminţe de pin prăjite
2 linguri de miere lichidă
100g de brânză aromată, precum Gruyère, tocată cuburi

Mod de preparare

1. Pentru umplutură, se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare şi se prăjeşte şalota câteva minute, până începe să se înmoaie. Se adaugă carnea de porc şi se căleşte 3-4 minute, apoi se adaugă varza şi boiaua, se acoperă şi se fierb la foc mic 20 de minute, până când carnea de porc şi varza se înmoaie. Se amestecă stafidele, seminţele de pin şi mierea, se asezonează şi se lasă la răcit.

2. Între timp, se pun făina, oul, untul, uleiul de floarea-soarelui într-un blender. Se adaugă sucul şi se pasează toate ingredientele până se obţine un aluat fin şI moale. Se împachetează în folie de plastic şi se pune la rece.

3. Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se formează 12 bile din aluat, apoi se întinde fiecare pentru a obţine discuri de 12cm diametru. Se amestecă brânza în umplutura răcită, care apoi se distribuie între cele 12 discuri de aluat. Se îndoaie fiecare bucată de aluat pe jumătate pentru a cuprinde umplutura, apoi, cu vârfurile degetelor, se presează sau se învârt marginile pentru a le închide ermetic. Pot fi păstrate la rece maximum 12 ore.

4. Se transferă pe o tavă nonaderentă, se ung cu puţin lapte şi se ţin la cuptor 20-25 de minute până se rumenesc.

5. V.N. per porţie: 279 kilocalorii, 10g proteine, 15g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 29g carbohidraţi, 2g fibre, 6g zahăr, 0,26 sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0