Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Empanada cu varză şi carne de porc

 

    Acest fel de patiserie este cel mai bun atunci când îl mănânci fierbinte, abia scos din cuptor, dar resturile pot fi puse la pachet pentru prânzul de a doua zi. Le poţi da o notă de bucătărie grecească folosind brânză feta.

Ingrediente

350g de făină obişnuită
1 ou
50g de unt
3 linguri ulei de floarea-soarelui
sucul de la 1 portocală
lapte pentru uns

Pentru umplutură
1 lingură ulei de măsline
1 şalotă tocată mărunt
150g de carne porc slabă, tocată
150g de varză creaţă, tocată mare
2 linguriţe de boia dulce
50g de stafide
50g seminţe de pin prăjite
2 linguri de miere lichidă
100g de brânză aromată, precum Gruyère, tocată cuburi

Mod de preparare

1. Pentru umplutură, se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare şi se prăjeşte şalota câteva minute, până începe să se înmoaie. Se adaugă carnea de porc şi se căleşte 3-4 minute, apoi se adaugă varza şi boiaua, se acoperă şi se fierb la foc mic 20 de minute, până când carnea de porc şi varza se înmoaie. Se amestecă stafidele, seminţele de pin şi mierea, se asezonează şi se lasă la răcit.

2. Între timp, se pun făina, oul, untul, uleiul de floarea-soarelui într-un blender. Se adaugă sucul şi se pasează toate ingredientele până se obţine un aluat fin şI moale. Se împachetează în folie de plastic şi se pune la rece.

3. Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se formează 12 bile din aluat, apoi se întinde fiecare pentru a obţine discuri de 12cm diametru. Se amestecă brânza în umplutura răcită, care apoi se distribuie între cele 12 discuri de aluat. Se îndoaie fiecare bucată de aluat pe jumătate pentru a cuprinde umplutura, apoi, cu vârfurile degetelor, se presează sau se învârt marginile pentru a le închide ermetic. Pot fi păstrate la rece maximum 12 ore.

4. Se transferă pe o tavă nonaderentă, se ung cu puţin lapte şi se ţin la cuptor 20-25 de minute până se rumenesc.

5. V.N. per porţie: 279 kilocalorii, 10g proteine, 15g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 29g carbohidraţi, 2g fibre, 6g zahăr, 0,26 sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0