Dulceața de caise, cu gustul ei ușor acrișor, dar foarte aromat, este unul dintre cele mai potrivite deserturi de întins pe pâine sau de preparat clătite, pentru cine le preferă cu aromă de fructe.
În plus, în dulceață, marmeladă sau compot, caisele își păstrează o formă plăcută, și pot fi consumate ca atare, sau în alte combinații de prăjituri. Iată ce ai nevoie pentru dulceața clasică de caise și cum se prepară aceasta:
Ingrediente: 5 kg de caise, 2,5 kg de zahăr, zeama de la 2 lămâi și un baton de vanilie.
Mod de preparare:
Caisele se spală apoi se scot sâmburii (dar fără să îi aruncăm). Într-o oală încăpătoare se pun caisele, zahărul și zeama de lămâie, iar peste 250 de ml de apă și batonul de vanilie. Se dă la fiert pentru 50-60 minute, amestecând din când în când ca să verificăm dacă se lipește sau nu.
Cu 10 minute înainte de a trece cele 60 de minute, se adaugă și sâmburii de caise zdrobiți și se amestecă bine. Se mai lasă cele 10 minute la fiert, după care se pune dulceața în borcane curate și sterilizate. Borcanele se întorc cu capacul în jos și se acoperă cu o pătură până se răcesc.
Te-ar putea interesa: Ardei iuți murați de iunie - Cum îi prepari!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-caise-cu-portocala-93588.html