Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FASHION FEMEI
Adaugat: 14 Octombrie 2019

        Dress Code-ul se referă la elementul comun impus de un eveniment. Este destul de dificil să compui o ținută care să se potrivească unui anumit tip de eveniment și, în același timp, să te reprezinte. Iată o listă cu câteva reguli pentru fiecare dress code care te vor ajuta să nu dai greș indiferent de ocazie:

 

White Tie

        White Tie și Black Tie sunt coduri vestimentare care aduc eleganța la rang de artă și reprezintă un simbol al distincției și bunului-gust. Deosebirea dintre acestea două este funcția socială, iar de aici se pot distinge diferențele de detalii în compunerea ținutelor. White Tie este cel mai formal cod vestimentar, mai exact spus, ținutele White Tie sunt cele de gală. La bărbați este obligatoriu fracul negru sau „midnight blue”, cu revere, nasturi, marginea buzunarelor înbrăcate în mătase, iar pantalonii la fel de eleganți; cămașa albă de calitate cu guler tip „wing” pentru papion este obligatorie; șosetele trebuie să fie lungi, și să aibă aceeași culoare cu cea a pantofilor. În ceea ce privește doamnele, se impune o rochie elegantă, asortată cu un șal și o pereche de mănuși până la cot și obligatoriu albe; la un eveniment „White Tie” expunerea umerilor și a brațelor ar putea să nu fie permisă.

Black Tie

        Impune tot o ținută formală, dar nu la fel de strictă ca „White Tie”; mai exact este un cod vestimentar semi-formal, iar evenimentele sunt de regulă high class, formale, de seară, cum ar fi balurile, dineurile caritabile, premierele de film sau de teatru. Bărbații pot opta pentru un smoking în nuanțe închise, cămașă albă cu butoni în stil franțuzesc, papion sau cravată obligatoriu, iar pantofii să fie de tip „Oxford”. Doamnele pot alege atât rochii lungi de seară, cât și de cocktail, adică până la genunchi, dacă păstrează senzualitatea. Ca accesori sunt permise poșetele de tip plic, șalurile elegante, iar în materie de coafură se impun cele îndrăznețe, combinate cu un machiaj de seară reușit. 

Dress Code Business

        Acest cod vestimentar impune ideea de seriozitate, putere și respect. Chiar și așa, bărbații nu ar trebui să se limiteze la costumul negru sau femeile la deux-piece. Femeile ar putea să jongleze cu diferite combinații formate din sacou și rochie versatilă, sacou și fustă sau sacou-pantaloni, cu croiuri inedite. De evitat este îmbrăcămintea transparentă, strâmtă, prea decoltată sau prea scurtă, iar pielea expusă ar trebui să fie cât mai puțină.

Casual

        Adică haine confortabile, simple, care pun în valoare silueta dar oferă și libertate de mișcare. Este un stil lejer, a nu se confunda totuși cu sport. Femeile pot alege rochii lejere din bumbac, mătase, sacouri oversized, topuri, jeanși, fuste lungi sau scurte, uni sau cu imprimeuri, bluze și cămăși lejere, pantaloni scurți. Ținuta se poate pune în valoare prin accesorii simple, pălării, eșarfe pentru a evita banalul și monotonia. 

Smart Casual

        Este un stil puțin mai rafinat - haine comode, simple, combinate într-o notă chic. Smart Casual presupune haine în culori uni, dar și imprimeuri, croială precisă, iar principalele accesorii sunt centurile și curelele simple.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:   ://www.thedresser.ro/dress-code-rules-cum-te-imbraci-cand-pe-invitatie-este-scris-cocktail-black-tie-sau-casual/://www.ele.ro/fashion/tinute-elegante/imbraca-te-pentru-succes-tinuta-perfecta-pentru-o-petrecere-la-locul-de-munca-32754://www.realmen.ro/adam-si-eva-in-zilele-noastre/barbat-si-femeie-in-tinute-casual/://www.modlet.ro/blog/tinute-office/://perfecte.md://www.tonica.ro/dress-code-urile-pe-intelesul-tuturor/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0