Grăsimile stochează energie și eliberează căldură, prin urmare, organismul nostru are nevoie de o cantitate mai mare pe perioada sezonului rece. Este important ca alimentele `grase` să fie alese cu grijă. Nu este un mit faptul că mâncărurile bogate în grăsimi conțin multe calorii.
Un aliment sănătos și sățios, care conține atât proteine cât și grăsimi, este peștele. Consumând de două ori pe săptămână pește, vom avea aportul necesar de Omega 3 și vitamina D, foarte eficiente pentru prevenirea virozelor și gripelor de sezon. Chef Liviu Balint oferă două rețete de macrou foarte ușor de preparat și blânde cu silueta noastră.
Salată cu macrou în ulei vegetal
Ingrediente:
Salata spălată se amestecă cu spanacul, coriandrul, cu roșiile tăiate cuburi, cu ceapa tocată mărunt și cu ardeiul gras. Se face un sos din ulei de măsline, muștar, zeamă de lămâie, sare, piper alb și oțet balsamic care se toarnă peste salată. Apoi se adaugă macroul file, măslinele și se omogenizează. În tot acest timp, se fierb pastele, care, după ce sunt gata, se adaugă în salată.
Macrou în sos tomat cu orez
Ingrediente:
Se fierbe orezul, se adaugă ceapa călită în prealabil, ardeiul roșu și la final conservele de macrou. Se asezonează cu sare și piper și pe deasupra se presară pătrunjel proaspăt tocat.
Sursa foto: ://retete.perfecte.md/reteta/reteta/salata-de-macrou-afumat---1335681.html