Atunci când vrem să facem o cură de detoxifiere ne gândim la alimentele ușor de digerat și bogate în substanțe nutritive. Supele și ceaiurile sunt pline de substanțe nutritive și minerale de care avem nevoie pentru regenerarea celulelor.
În acest plan de detox, este recomandat ca supa să se consume de șase ori pe zi, timp de trei zile. Detoxifierea nu are în vedere privarea sau măsurarea caloriilor, ci hrănirea corpului cu nutrienții necesari pentru a se reface și a-și redobândi energia și puterea.
Legumele perfecte pentru hrănirea organismului în sezonul rece sunt: ceapa, sfecla, morcovii, conopida, spanacul, orice frunză de culoare verde închis, și rădăcinoasele în general. Ca bază, se poate folosi un ou sau supa miso.
Se toacă legumele dorite și se adaugă în baza deja preparată, într-o cratiță. Se lasă la fiert până când devin fragede, se dau la blender, iar atunci când supa devine netedă și cremoasă este gata de consumat. Supele pasate sunt mult mai ușor de digerat, prin urmare acest lucru face tratamentul de detoxifiere extrem de eficient.
Dacă în timpul detoxifierii intervine senzația de deshidratare, se poate consuma o ceașcă de apă cu sucul de la o jumătate de lămâie și o linguriță de miere sau o ceașcă cu apă de nucă de cocos, pentru a reface mineralele.
În perioada detoxifierii cu supă, se recomandă și ceaiul de turmeric. Acesta se poate consuma ca înlocuitor al cafelei de dimineață. Ceaiul de turmeric este antiinflamator, întărește digestia și stimulează sistemul imunitar. Pentru acest ceai avem nevoie de: o linguriță scorțișoară, o linguriță de ghimbir proaspăt ras, o linguriță de turmeric, un praf de piper negru (acesta activează curcuma/turmericul), una sau două căni de apă, miere brută sau stevia pentru a-l îndulci.
Sursa foto: ://www.csid.ro/diet-sport/detoxifiere/detoxifiere-cu-supa-de-legume-si-ceai-de-turmeric-16110718/