Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 26 Septembrie 2018

      Supa cremă din conopidă este foarte cremoasă, nu are niciun agent de îngroșare, este slab calorică, are indice glicemic mic, o textură spumoasă și este ideală pentru zilele răcoroase de toamnă.

 

      Datorită faptului că este așa de simplă, e bună doar în sezonul conopidei, aceasta trebuie să fie proaspătă și albă, în niciun caz cumpărată din supermarket în extrasezon. Iată de ce avem nevoie pentru patru porții:

  • o conopidă medie, de circa 600 de grame,
  • 1 ceapă medie,
  • 1 cățel de usturoi,
  • o jumătate de linguriță de chimen zdrobit, sau semințe de fenicul zdrobite,
  • 50 de grame chorizo,
  • 2 felii mici de pâine,
  • 3 linguri de ulei,
  • sare și piper negru,
  • pătrunjel proaspăt.

 

      Se desface conopida buchete mari și apoi se taie felii. Într-o oală se încing două linguri de ulei și se adaugă ceapa tocată. Se lasă pe foc mic să se înmoaie, aproximativ 15 minute, dar fără să se rumenească. Se adaugă usturoiul strivit și chimenul și se mai sotează încă un minut. Apoi se adaugă conopida, 650 mililitri de supă de legume sau apă, sarea și piperul iar după ce a început să fiarbă, se lasă la foc mic cu capacul pus încă 20-25 de minute, până conopida este fiară complet. Se dă la blender până devine foarte cremoasă, și se drege de sare, piper și chimen.

 

      Chorizo se taie cubulețe sau fâșii și se pune în tigaie cu 1, 2 linguri de ulei. După ce se rumenește ușor se scoate, iar în uleiul aromat se adaugă pâinea tăiată cubulețe mici. Se presară piper negru și se rumenesc bine, până devin crocante. Se scot peste chorizo. Supa se servește cladă, presărată cu chorizo, crutoane și pătrunjel verde.

 

 

Sursa foto: //www.e-retete.ro/retete/supa-crema-de-conopida-cu-chorizo?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+retete-culinare-online+%28e-Retete.ro+-+Noutati%29


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Banala mămăligă are o mulțime de beneficii pentru organism
Iată care sunt beneficiile consumului de mămăligă.
 
Păr și piele sănătoase cu ulei de moringa
Ce beneficii are uleiul de moringa pentru piele și păr.
 
Zincul și tratamentul acneei
Organismul nostru folosește zinc într-o mulțime de procese fiziolog...
 
Trucuri pentru a mânca mai puțin, fără să îți fie foame
De foarte multe ori se întâmplă să mâncăm de poftă și nu de fo...
 
Beneficiile dușului scoțian pentru frumusețe și sănătate
Tot ce trebuie să știi despre dușul scoțian.
 
Puterile magice ale migdalelor. Rețetă
Migdalele sunt preferate pentru gustări deoarece sunt extrem de săț...
 
Pudra bronzantă - la ce o mai poți folosi
Pudra bronzantă te poate scăpa dintr-o mulțime de situații neplăc...
 
Hăinuțe la modă în această vară, pentru copii
Copiii au nevoie de haine de calitate, care să le protejeze pielea, d...
 
 
 
 
SANATATE
 
Ministrul Sănătății avertizează: Dacă numărul cazurilor crește, revenim la restricții

» 12 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Medic: Numărul de infectări prezentat de autorități nu este relevant/ Testările se fac în grupuri țintă

» 11 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ghid de utilizare a uleiurilor esențiale pe piele

» 12 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Zona muntoasă Codru-Moma și legendele locului

» 12 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SIBIU
 
La Mediaș se va construi încă un teren de sport multifuncțional

» 12 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Alin Moldoveanu: Este pentru prima dată când în Poiana Câmpina se atribuie denumiri fiecărei străzi

» 11 Iulie 2020 | Comentarii 0