Pe lângă faptul că este gustos și se poate integra într-o mulțime de rețete de prăjituri, dar poate fi consumat și ca atare, pe pâine sau biscuiți, cu dulceață, gem ori Nutella, untul de arahide aduce beneficii și sănătății. Conținutul mare de proteine, precum și grăsimile sănătoase pe care le are, ar trebui să ne determine să consumăm mai des unt de arahide.
Alte motive pentru care untul de arahide ar trebui să facă parte din dieta zilnică
2 linguri de unt de arahide, cam cât mănânci o dată (aproximativ 32 de grame), conține între 8-10 grame de proteine, în funcție de producător. Proteinele sunt esențiale pentru refacerea țesuturilor, menținerea masei musculare și susținerea sistemului imunitar.
Conținutul de grăsimi bune susține sănătatea sistemului cardiovascular. Grăsimile mononesaturate și cele polinesaturate conținute de untul de arahide ajută la scăderea colesterolului rău, fapt care, în timp, contribuie la reducerea riscului de afecțiuni cardiace.
Datorită cantității substanțiale de fibre pe care o conține, untul de arahide menține un tranzit intestinal sănătos. Fibrele previn constipația și susțin sănătatea colonului, dar ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
În plus de proteine, grăsimi bune și fibre, untul de arahide mai conține și vitamine și minerale esențiale, printre care Vitamina E, potasiu, niacină, antioxidanți puternici care protejează celulele de stresul oxidativ. În ceea ce privește magneziul, acesta sprijină sistemul osos și muscular.
Te-ar putea interesa: Metode naturale eficiente care te scapă de mătreață, indiferent de cauza apariției ei!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.drmax.ro/articole/beneficiile-consumului-de-unt-de-arahide