Avocado este un fruct care aduce numeroase beneficii organismului, ce se resimt imediat. Este alimentul ideal pentru un stil de viață sănătos. Iată 7 motive pentru care ar trebui să consumi avocado zilnic sau măcar de două-trei ori pe săptămână:
1. Este bogat în proteine vegetale ușor asimilabile
Toți aminoacizii sunt asimilați, iar metabolismul îi transformă în proteine complete esențiale. Acest lucru face ca pancreasul și ficatul să aibă mai puțin de muncă. Avocado este ideal în diete, pentru femeile însărcinate, copiilor și celor care au exclus carnea și alimentele de origine animală din meniu.
2. Reduce nivelul trigliceridelor în cazul persoanelor care consumă multă carne
Trigliceridele serice în exces pot cauza afecțiuni antiinflamatorii, care la rândul lor duc la boli de inimă și accidente vasculare.
3. Conține multă vitamina E, care este un antioxidant puternic ce ajută la prevenirea cancerului
Mai exact, este vorba despre vitamina E naturală, că cea sintetică poate fi toxică. Depășirea nivelului admis zilnic de vitamina E sintetică poate avea reacții adverse severe. Vitamina E naturală nu are nicio contraindicație.
4. Ajută ficatul să producă glutationa, antioxidantul principal pentru metabolismul uman
Glutationa are rolul de a reîmprospăta și de a recicla antioxidanții consumați și cei care provin din alte surse. În avocado se mai găsește, de asemenea, magneziu în cantități mari, acest mineral este implicat în peste 300 de procese metabolice.
5. Reduce riscul de cancer de sân
Ținând cont de această proprietate, avocado este ideal pentru femei. Conținutul mare de luteină, vitamina E naturală și acizi oleici mononesaturați determină fructul de avocado să fie perfect pentru prevenirea cancerului.
6. Protejează inima
Avocado îmbunătățește sănătatea inimii prin promovarea unui flux sanguin mai bun, dar și prin coborârea presiunii sângelui, acest lucru datorându-se conținutului de acid oleic.
7. Îmbunătățește funcționarea creierului
Și, în plus, previne afecțiunile degenerative ale celulei nervoase. Avocado este al doilea fruct după afinele negre care ajută la menținerea sănătății creierului. Conținutul de acid oleic ajută la crearea și menținerea mielinei, aceasta protejează sistemul nervos și creierul.
Citește și: Cinci motive să mănânci mai multe ciuperci!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.isshappy.de/guacamole-selber-machen-einfaches-rezept-fuer-veganen-avocado-dip/