Amestecul de orez cu fasole nu este costisitor, însă conÈ›ine o mulÈ›ime de nutrienÈ›i: în 180 de grame de fasole cu orez se află 12 grame de proteine, 10 grame de fibre, minerale esenÈ›iale, vitamina B6, E, fosfor, calciu, magneziu È™i potasiu. Acest tip de reÈ›etă nu este o ciudățenie, ci ea se consumă în China, Peru, Mexic, în multe culturi africane È™i latine.
Motive pentru care să consumi orez cu fasole
Profil nutritiv excelent - împreună conÈ›in nouă aminoacizi esenÈ›iali care formează o sursă completă de proteină. Orezul brun, dar È™i cel alb conÈ›in multă metionină È™i mai puÈ›ini aminoacizi, iar fasolea invers, prin urmare se completează perfect È™i formează o proteină completă.
Fasolea poate fi la conservă sau uscată - ambele conÈ›in vitamine È™i nutrienÈ›i. Trebuie însă, avut în vedere timpul de preparare È™i conÈ›inutul de sare. Fasolea la conservă are avantajul că se prepară mai repede, în timp ce fasolea uscată necesită ore bune, dar fasolea la conservă conÈ›ine mai multă sare.
Citește și: Remedii naturale pentru a reduce iritațiile după epilare!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://ea.md/salata-de-fasole-neagra-cu-orez-garnitura-perfecta/