Măslinele se pot consuma atât la micul dejun, cât și la cină, dar se pot adăuga și în diverse preparate culinare cu paste sau orez. Ele au o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Iată de ce ar trebui să le consumi mai des:
1. Previn acumularea grăsimilor pe artere
Măslinele conțin grăsimi sănătoase, ideale pentru funcționarea optimă a organismului nostru. În plus, ele previn depunerea grăsimilor rele pe artere și ajută la prevenirea acumulării de kilograme.
2. Susțin sănătatea inimii
Datorită conținutului de acid oleic, măslinele pot reduce inflamația din organism și astfel inima este protejată.
3. Sunt bune pentru creier
Măslinele conțin și antioxidanți care previn degradarea celulară la nivelul creierului, iar astfel se reduce riscul apariției unor boli precum Parkinson-ul sau Alzheimer-ul.
4. Previn cancerul
Tot antioxidanții conținuți de măsline sunt responsabili de acest lucru. Măslinele ajută în reducerea stresului oxidativ de la nivelul celulelor și pot preveni cancerul de sân, colon, piele sau plămâni.
Te-ar putea interesa: Efectele consumului zilnic de avocado!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.televiziunea-medicala.ro/maslinelor-cancer-gastric/