Măslinele se pot consuma atât la micul dejun, cât È™i la cină, dar se pot adăuga È™i în diverse preparate culinare cu paste sau orez. Ele au o mulÈ›ime de beneficii pentru sănătatea organismului. Iată de ce ar trebui să le consumi mai des:
1. Previn acumularea grăsimilor pe artere
Măslinele conÈ›in grăsimi sănătoase, ideale pentru funcÈ›ionarea optimă a organismului nostru. În plus, ele previn depunerea grăsimilor rele pe artere È™i ajută la prevenirea acumulării de kilograme.
2. Susțin sănătatea inimii
Datorită conținutului de acid oleic, măslinele pot reduce inflamația din organism și astfel inima este protejată.
3. Sunt bune pentru creier
Măslinele conțin și antioxidanți care previn degradarea celulară la nivelul creierului, iar astfel se reduce riscul apariției unor boli precum Parkinson-ul sau Alzheimer-ul.
4. Previn cancerul
Tot antioxidanÈ›ii conÈ›inuÈ›i de măsline sunt responsabili de acest lucru. Măslinele ajută în reducerea stresului oxidativ de la nivelul celulelor È™i pot preveni cancerul de sân, colon, piele sau plămâni.
Te-ar putea interesa: Efectele consumului zilnic de avocado!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.televiziunea-medicala.ro/maslinelor-cancer-gastric/