Cojile de ouă sunt pline de calciu și minerale și aduc o mulțime de beneficii atât organismului nostru, cât și plantelor. Ele se pot folosi ca și compost pentru plantele din ghiveci sau grădină, dar și în combinație cu miere și lămâie pentru un aport natural de calciu.
Păstrează cojile de ouă la congelator
Când folosești ouă, spală bine cojile ca să nu mai rămână urme de albuș pe ele, dar nici membrana albă care protejează conținutul lichid. Lasă-le să se usuce la temperatura camerei, apoi pune-le întră-o pungă ermetică și păstrează-le la congelator.
Cum le poți folosi
1. Mărunțite fin în robotul de bucătărie și amestecate cu miere și lămâie, obții o gustare dulce și bogată în calciu natural, foarte ușor de asimilat de organism.
2. Cojile de ouă congelate sunt ideale pentru a curăța blenderul și a-i ascuții lamele. În timp ce se mărunțesc la viteză mare, ele curăță pereții blenderului și ascut lamele de oțel.
3. Odată congelate, cojile de ouă se mărunțesc mult mai bine și foarte fin la robot. Le poți folosi ca îngrășământ la flori, câte o linguriță pe lună, și vei vedea rezultatele.
Citește și: Sfaturi pentru un păr mai plin, mai bogat și mai strălucitor!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.avantaje.ro/articol/ce-beneficii-aduc-cojile-de-oua-organismului