Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
COPII SANATOSI
Adaugat: 15 Ianuarie 2016    Actualizat: 15 Ianuarie 2016

    Alimentatia copiilor trebuie sa fie nu numai sanatoasa, ci si echilibrata. Prin echilibru alimentar trebuie sa intelegi ca mancarea pe durata unei zile trebuie sa cuprinda vitamine, minerale si nutrienti esentiali cresterii.

Calciul

     Calciul este esential in dezvoltarea oaselor si dintilor copiilor, promoveaza sanatatea nervilor si a musculaturii. Favorizeaza coagularea sangelui si ajuta la transformarea alimentelor in energie. Lactatele sunt principala sursa de calciu la copii.

Acizi grasi esentiali

     Ajuta la reglarea sistemului nervos central si intareste sistemul cardiovascular. Ei protejeaza copilul de infectii si boli intarind sistemul imunitar. In digestie ajuta organismul sa absoarba nutrientii. Vederea si creierul copilului au de beneficiat de pe urma acizilor grasi esentiali. Ouale, semintele si pestele gras sunt surse importante de acizi grasi esentiali in alimentatia micutului tau.

Fier

     Fierul este un mineral esential in producerea de hemoglobina. De asemenea, ajuta la transportul oxigenului in sange si la depunerea lui in straturile musculare. Lipsa de fier in organism determina la copii anemia care are un impact in starea generala a copilului. Legumele, fructele si carnea sunt surse importante de fier pentru cei mici. Si cerealele si fructele uscate contin fier.

Vitamina A

     Vitamina A joaca un rol esential in cresterea oaselor si in imbunatatirea vederii. Ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejand copilul de infectii. Ea isi aduce contributia si in dezvoltarea celulelor sanatoase si a tesuturilor din organism, inclusiv a parului, unghiilor si pielii.

Vitamina C

     Ajuta la formarea si regenerarea celulelor rosii ale sangelui, precum si la cele ale oaselor si tesuturilor. Intareste vasele de sange si ajuta la sanatatea gingiilor. Contribuie la vindecarea mai rapida a diverselor rani si ajuta la abosrbtia fierului in organism.

Zinc

     Zincul este unul dintre cele mai importante minerale in cresterea si dezvoltarea copiilor. Mai mult de 70 de enzime din organism depind de zinc pentru a-si putea indeplini rolul in organism. Printre cele mai importante surse alimentare de zinc sunt lactatele, cerealele si legumele boabe.

Potasiu

     Potasiul asociat cu sodiul ajuta la mentinerea unui echilibru al apei in organism, care ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale. Ajuta la functionarea muschilor si echilibreaza bataile inimii, iar in timp ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi si a osteoporozei. Fructele si legumele proaspete, dar si laptele, carnea sau cerealele reprezinta surse importante de potasiu.

Magneziu

     Magneziul mentine oasele puternice si echilibreaza bataile inimii. Ajuta la fortificarea sistemului imunitar si ajuta la mentinerea sanatatii muschilor si a sistemului nervos. Nucile si legumele sunt unele dintre cele mai bogate surse de magneziu.

Vitamina E

     Limiteaza efectul radicalilor liberi in organism care afecteaza celulele organismului. Este esential in imunitate si in procesele metabolice.Vitamina E se gaseste intr-o varietate de alimente ca fructe, legume, nuci si seminte.

Vitamina D

     Vitamina D joaca un rol esential pentru calciu, pentru ca ajuta la absorbtia si depunerea lui acolo unde trebuie – pe oase si in dantura. Functioneaza si ca hormon cu rol esential in sistemul imunitar, in productia de insulina si ajuta la regenerarea celulara. Lactatele, ouale si somonul reprezinta surse esentiale de vitamina D.

sursa foto: http://www.naturashop.ro/blog/wp-content/uploads/Vitamins-And-Mineral.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0