Nutriționiștii consideră oul ca fiind un aliment complet care furnizează o mulțime de nutrienți esențiali organismului. Cel mai indicat ar fi să consumăm ouă proaspete de la găini crescute în aer liber cu mâncare ecologică deoarece valoarea nutrițională a acestora este mult mai mare, iar astfel organismul beneficiază de grăsimile sănătoase Omega-3.
1. Ouăle furnizează proteine complete
Un singur ou conține 6 grame de proteine complete, adică toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care corpul nu-i poate produce. Cea mai mare cantitate de proteine se regăsește în albuș, care are foarte puțin colesterol și grăsimi.
2. Ouăle sunt sățioase
Dacă la micul dejun consumăm ouă și legume, corpul nostru beneficiază de proteine, fibre, grăsimi bune și carbohidrați buni, iar astfel senzația de sațietate este menținută pentru mai mult timp. Dacă suntem sătui după micul dejun, nu vom mai simți nevoia să consumăm gustări hipercalorice între mese și astfel ne menținem la o greutate optimă. Când mâncăm un ou, organismul beneficiază de: proteine, seleniu, fosfor, colină, vitamina B12 și o mulțime de antioxidanți.
3. Ouăle cresc colesterolul bun (HDL)
Persoanele care consumă zilnic 2-3 ouă au un nivel mai mare de colesterol bun (HDL) și o valoare mai mică a colesterolului rău (LDL), spun specialiștii.
4. Ouăle scad nivelul trigliceridelor
Nutriționiștii spun că, în special consumul de ouă de țară, oferă organismului un conținut mare de grăsimi Omega-3 care au rolul de a reduce nivelul trigliceridelor.
5. Ouăle scad riscul de accident vascular
Un studiu realizat de o echipă de cercetători din China a demonstrat că persoanele care au consumat zilnic un ou au prezentat un risc cu 30% mai mic de a suferi un accident vascular cerebral hemoragic.
6. Ouăle protejează ochii de boli grave
Luteina și zeaxantina sunt doi antioxidanți cu rol crucial în sănătatea ochilor. Aceștia împiedică dezvoltarea bolilor oculare precum cataracta sau degenerescența maculară și se regăsesc din abundență în ouă.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.exquis.ro/beneficiile-oualelor-la-micul-dejun-si-cum-sa-le-pastrezi-proaspete-cat-mai-mult-timp/