Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
COPII SANATOSI
Adaugat: 22 Iulie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Copiii maturi, deștepți, care au renunțat la inocență mult prea devreme sunt descriși de către specialiști prin termenul „absența copilăriei”. Este neplăcut să fim martori la faptul că tot mai mulți copii încep să se comporte ca niște adulți de la vârste fragede, din cauză că sunt afectați de mersul rapid al lucrurilor din lumea în care trăim. De aceea poveștile sunt un ajutor de nădejde în educația copilului, ele dau timpul înapoi către vremuri mai bune, mai „pure”, pot fi un adevărat refugiu pentru cei mici.

      Poveștile stimulează imaginația copilului. Valoarea unei povești se bazează pe puterea de a se prezenta într-un mod fantastic și în același timp credibil, cu o limbă unică în care se împletesc posibilul cu imposibilul și raționalul cu iraționalul. Prin urmare, o poveste deschide o lume infinită în fața copilului, un univers de noi cunoștințe, întâmplări dar și sentimente.

      O poveste poate învăța copilul diferența dintre bine și rău. Lupta prințului cu dragonul sau a oii cu lupul îl pregătește pe copil să facă față momentelor viitoare, când nu va mai avea protecția părinților. De asemenea, sunt o lecție de morală. În finalul poveștii răul întotdeauna pierde, iar în mintea copilului, binele și tot ce este corect se asociază cu succesul și dreptatea.

      Povestea transmite un mesaj de cooperare. În majoritatea poveștilor există un personaj care colaborează cu eroul sau cu eroina. Protagoniștii nu-și pot atinge obiectivul singuri, fără sfatul cuiva, oricât de deștepți, bogați sau puternici ar fi. Cu ajutorul poveștilor, copilul va învăța de mic importanța lucrului în echipă și de a accepta ajutor de la ceilalți.

      Povestea dă speranță. Este important să se vorbească cu cel mic despre probleme cu care se confruntă (teama, lipsa de afecțiune, sentimentul de abandon, singurătatea), și despre faptul că, dacă trece peste ele va fi învingător. Se poate face o corelație între luptele din basme și încercările cotidiene; indiferent de obstacole, binele va triumfa și prințul va fi învingător.

      Poveștile deschid o poartă către o lume nouă, plină de magie. Animalele, plantele chiar și obiectele au viață și putere de decizie. Trăiesc după aceleași valori ca oamenii, dar și după toate regulile în care copilul are nevoie să creadă la o vârstă atât de fragedă.

      Cum se alege povestea potrivită? O poveste tradițională împărtășește din înțelepciunea populară și îi va fi folositoare copilului și la școală. O poveste care reflectă cultura țării în care este crescut îl va ajuta pe copil în viitor. Poveștile „educative” care vorbesc despre pedepse constituie un mesaj eronat pentru cel mic. Citește-i numai basme cu final fericit. Poveștile cu vrăjitoare și dragoni îl vor ajuta pe copil să-și corecteze defectele, desigur, cu condiția ca în final binele să învingă.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=925&tbm=isch&sa=1&ei=-w9UW7HQCsOiwAK4prXABg&q=citirea+povestilor+pentru+copii&oq=citirea+povestilor+pentru+copii&gs_l=img.3...13265.19184.0.19421.31.29.0.2.2.0.131.2358.28j1.29.0....0...1c.1.64.img..0.9.663...0j35i39k1j0i67k1j0i30k1j0i8i30k1j0i24k1.0.GQmwvSc8a4M#imgrc=HYgLwhipilGFsM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum să combați senzația de foame pentru a ține sub control aportul caloric
Atunci când vrei să slăbești, senzația de foame îți poate crea ...
 
Adormirea Maicii Domnului - tradiții și obiceiuri
Ce nu trebuie să faci de Sfânta Maria Mare.
 
Banana - un fruct minune pentru copii
Bananele aduc nenumărate beneficii pentru copii și ar trebui introdu...
 
Gustări delicioase pentru copii, numai bune de luat în vacanță
Vacanța de vară este momentul ideal pentru concedii, excursii, taber...
 
Care este cea mai sănătoasă pâine?
Carbohidrații trebuie să facă parte din alimentația noastră zilni...
 
Cinci etape pentru realizarea unui machiaj simplu și lejer
În sezonul cald, look-ul natural se poartă cel mai mult.
 
Murele - deliciu pentru sănătate, răsfăț pentru ten
Murele au acțiune benefică asupra organismului indiferent de modul ...
 
Sfaturi pentru arderea mai multor calorii într-o zi
Căutarea unei diete perfecte poate fi epuizantă.
 
 
 
 
SANATATE
 
Murele - deliciu pentru sănătate, răsfăț pentru ten

» 17 August 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Soluții rapide pentru o coafură impecabilă

» 16 August 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Adormirea Maicii Domnului - tradiții și obiceiuri

» 15 August 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Șase mituri despre produsele cosmetice

» 14 August 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bogate alimente în Omega 3

» 13 August 2019 | Comentarii 0