DeÈ™i pare banal, mestecatul mâncării poate face diferenÈ›a între un organism sănătos È™i unul cu probleme. Mestecarea presupune amestecarea alimentelor cu salivă pentru ca nutrienÈ›ii să fie absorbiÈ›i mai bine. Se recomandă ca o muÈ™cătură să fie mestecată de 32 de ori.
Beneficiile mestecatului încet
Ajută la evitarea creÈ™terii în greutate - dacă mesteci mai mult mâncarea, va dura mai mult până o termini, timp în care creierul îÈ›i va spune că te-ai săturat, deci vei mânca mai puÈ›in.
Accelerează metabolismul, previne supraalimentarea È™i accelerează circulaÈ›ia sângelui în stomac.
Mestecatul are legătură cu memoria È™i capacitatea cognitivă generală. Dacă mesteci încet È™i bine, îmbunătățeÈ™ti fluxul sanguin È™i oxigenarea creierului, iar acest lucru va duce la performanÈ›e mentale mai bune.
Oamenii care mestecă încet È™i bine sunt mai atenÈ›i, au o vigilență sporită, rezolvă mai uÈ™or problemele, asimilează informaÈ›iile mai bine, etc.
În schimb, dacă mesteci repede, poÈ›i avea probleme de digestie, organismul nu va descompune corect alimentele È™i te vei confrunta cu reflux de acid, crampe, balonare È™i multe altele.
Te-ar putea interesa: Ce poți curăța cu o băutură tip cola!
Vizitează pagina și vezi noutățile sau descarcă aplicația gratuit și te anunțăm noi dacă apare ceva!
Sursa foto: https://www.publika.md/studiu-ce-se-intampla-in-organismul-tau-daca-mananci-prea-repede_2992620.html