Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
BEAUTY
Adaugat: 04 Iunie 2018

      Ridurile deja formate nu vor putea fi eliminate ca prin miracol, ele pot fi împiedicate să se accentueze. De asemenea, o rutină de îngrijire adaptată vârstei şi stilului de viaţă poate stopa apariţia altor riduri. Pentru asta, poţi recurge la remedii şi tratamente din natură, cu eficienţă testată de-a lungul timpului.
 

Mască din iaurt şi castravete

     Un castravete conţine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, dar şi acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc. De aceea, îţi va tonifia, lumina şi hidrata pielea, în timp ce va împiedica uscarea şi ridarea ei. Tot acest mix de vitamine îţi va proteja de inflamaţii pielea şi va neutraliza radicalii liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură. Pasează ½ de castravete şi amestecă-l cu câteva frunze de mentă şi ½ de cană de iaurt. Ţine această mască la rece înainte de a o aplica timp de 15-20 de minute pe întreg tenul, evitând zona ochilor.

Remediu cu aloe vera

      Planta conține acid malic, care poate ajuta la estomparea ridurilor. Dacă ai o astfel de plantă în casă, este suficient să tai o frunză și să-i extragi gelul. Aplică-l direct pe ten și lasă-l 15-20 de minute. Spală-te apoi cu apă potrivită.
      O altă opțiune este să amesteci o linguriță de gel de aloe vera cu conținutul unei capsule de vitamina E. Se lasă pe ten 30 de minute și se îndepărtează tot cu apă călâie.

Albușul de ou

        Acesta este plin de proteine care refac țesuturile și potasiul, care menține umezeala în celulele pielii. Mai conține, de asemenea, riboflavină, compus ce elimină toxinele și radicalii liberi, și magneziu, care încetinește procesul de îmbătrânire și face pielea radiantă. Albușul mai este recomandat și în cazul acneei, datorită lizozimului conținut, un compus antibacterian natural care digeră pereții celulari ai bacteriilor.

        Amestecă albușul unui ou cu 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie și ½ de linguriță de miere, pentru a profita de avantajele astringente, antiseptice și antibacteriene ale acestora. Lasă 10 minute pe piele, după care spală fața cu apă potrivită.

Masca cu banane

       Aceste fructe sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură a pielii. Prin folosirea acestui remediu  de 2 ori pe săptămână poți da un aspect tânăr pielii și poți reduce aspectul ridurilor într-un mod natural.
       Pasează 2 banane coapte și aplică piureul obținut pe zonele ridate. Lasă-l să acționeze 30 de minute și apoi îndepărtează cu apă călâie.

Miere și zeamă de lămâie

       Un remediu simplu care reduce aspectul ridurilor, chiar înainte de a aplica produsele de machiaj, este sucul de lămâie și miere. Se aplică pe față, timp de 10 minute, un amestec format din sucul unei lămâi și 1 lingură de miere pentru a avea timp să strângă porii, apoi se clătește.
       Îți vei simți ulterior pielea netedă și suplă, datorită umectantului natural al mierii (ce va păstra și umezeala în celulele pielii) și a sucului de lămâie, care stimulează producția de colagen.

Mască din miere și morcovi

        Morcovii au un conținut ridicat de vitamina A, care stimulează producerea de colagen și ajuta la menținerea pielii netede.
        Fierbe 2 morcovi mari, până când devin moi și-i poți pasa. Amestecă acest piure cu 1 lingură de miere și aplică masca direct pe față (după ce s-a răcit integral). Lasă  să acționeze 30 de minute, apoi îndepărtează amestecul cu apă potrivită.

Ulei de cocos și de măsline

        Uleiul de cocos este bogat în antioxidanți și poate combate radicalii liberi, care cauzează îmbătrânirea prematură. Reprezintă un hidratant natural pentru piele și conține agenți emolienți, care ajută la reducerea ridurilor deja formate. Masează-ți pielea în fiecare seară, înainte de culcare, pentru a ajuta la reducerea liniilor fine și a ridurilor.

        Uleiul de măsline a fost folosit pentru prima dată în urmă cu mii de ani de egipteni pentru îngrijirea pielii. Este folosit ca ingredient principal în compoziția cremelor de față, deoarece este bogat în antioxidanți, vitaminele A și E, care ajută în lupta împo

sursa foto: https://www.rd.com/health/beauty/homemade-facial-masks-recipes/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum testezi produsele de îngrijire a pielii ca să eviți alergii sau iritații
Testarea produselor de îngrijire a pielii, mai ales în cazul persoan...
 
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
 
 
 
SANATATE
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0