Salata verde, ceapa verde, spanacul fraged sau pătrunjelul sunt ideale pentru salate în această perioadă. Din păcate însă, dacă nu sunt consumate în ziua în care au fost cumpărate, ele se pot ofili. Există însă câteva metode prin care se pot menține proaspete mai multe zile sau se pot revitaliza în cazul în care ai uitat de ele.
Cea mai bună metodă de a le păstra verzi și pline de viață este să le depozitezi la frigider într-un anumit fel. Spre exemplu, spanacul, ceapa verde sau salata se țin învelite în șervețele de hârtie umezite, iar pătrunjelul și mărarul în pahare cu apă, tot în frigider.
Există o metodă simplă și la îndemâna oricui pentru a revitaliza verdețurile ofilite: pune-le într-un recipient cu apă rece și zeamă de lămâie pentru o oră. În acest fel, frunzele se vor hidrata, iar datorită lămâii își vor căpăta prospețimea. În loc de zeamă de lămâie se poate folosi și oțet de mere.
Ridichile ofilite se spală bine, se curăță și se taie în felii ca pentru salată, după care se pun într-un castron cu puțină sare pe deasupra și gheață zdrobită. În acest fel se vor rehidrata și vor avea din nou textura crocantă și delicioasă.
Citește și: Cum să faci lapte de migdale acasă!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.libertateapentrufemei.ro/sfaturi-practice/3-metode-simple-sa-pastrezi-salata-si-verdeturile-proaspete-mai-multe-zile-229335