Condimentele odată împachetate primesc pe ambalaj o È™tampilă cu data până la care pot fi utilizate, dar asta nu înseamnă că după perioada respectivă ele se alterează, ci că până atunci vor oferi savoarea maximă. Atunci când cumperi un condiment pe care vrei să-l foloseÈ™ti imediat, îl poÈ›i achiziÈ›iona măcinat, dar dacă vrei să ai un stoc de rezervă în cămară este bine să le cumperi boabe sau în forma lor neprelucrată È™i să macini câte puÈ›in atunci când ai nevoie.
Reguli importante de păstrare a condimentelor:
Nu introduce mâna umedă sau o lingură udă în interiorul borcanului cu condimente È™i nici nu-l menÈ›ine, nici măcar pentru câteva secunde, deasupra vasului în care găteÈ™ti È™i din care iese abur.
Nu păstra borcanele cu condimente pe blatul din bucătărie, aproape de aragaz, mai ales dacă în bucătărie ai È™i maÈ™ina de spălat vase.
Păstrează condimentele în cămară, la loc întunecat, uscat È™i răcoros, fără insecte, departe de cutiile cu detergenÈ›i, vopsea sau alte alimente cu mirosuri puternice.
Piperul se păstrează în recipiente bine închise, departe de soare, deoarece expunerea poate duce la deprecierea calității prin modificarea formulei piperinei.
CuiÈ™oarele întregi sunt valabile 3-4 luni, iar cele măcinate câteva zile.
Cum È™tii dacă un condiment mai este bun? În cazul boabelor de piper, anason sau coriandru este simplu: le spargi È™i le miroÈ™i. Dacă nu simÈ›i o aromă puternică, trebuie să înlocuieÈ™ti condimentul cu unul proaspăt.
În cazul celorlalte condimente, culoarea este cel mai bun indicator al prospeÈ›imii: cele vechi au nuanÈ›e mai deschise. De asemenea, sunt mai uÈ™oare, iar dacă vorbim de frunze uscate, dacă sunt vechi sunt casante.
CiteÈ™te È™i: Cum să te coafezi fără să îÈ›i distrugi părul?
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.sensodays.ro/blog/inspiratie/depozitarea-condimentelor-cum-sa-o-faci-intr-un-mod-nu-doar-corect-ci-si-armonios/