Dacă nu îți plac fructele de mare, dar iubești orezul în diferite combinații sau pur și simplu vrei să încerci o rețetă diferită, învață cum să prepari paella vegetariană. Paella este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri spaniole din cauza aromelor care se îmbină perfect.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline;
- 1 ceapă mare, tocată mărunt;
- 1 ardei roșu mare tocat cubulețe;
- 1 ardei verde mare tocat cubulețe;
- 1 ardei iute murat, tocat mare;
- 1 linguriță de boia afumată;
- 2 stamine de șofran;
- 3 căței de usturoi tocați mărunt;
- 2 dovlecei medii, tăiați cuburi;
- 4 roșii mari curățate de coajă și semințe, tocate cubulețe;
- 325 grame de orez pentru paella;
- 750 ml supă de legume fierbinte;
- sare și piper proaspăt măcinat, după gust.
Mod de preparare:
Uleiul se încinge într-o tigaie mare, la foc mediu. Se pun ceapa, ardeii, ardeiul iute, apoi se reduce focul și se călesc 10 minute sau până când s-au înmuiat, fără să se rumenească. Se adaugă usturoiul, boia afumată, șofranul, dovleceii și roșiile. Se fierbe totul la foc mic pentru 10 minute, după care se adaugă orezul, supa fierbinte și se lasă până când supa este absorbită aproape de tot, amestecând din când în când. Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius; se acoperă tigaia cu folie de aluminiu când mai are puțină supă în ea și se lasă la cuptor pentru 10 minute, până când se absoarbe de tot zeama. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat.
Citește și: Lămâia în cosmetică - cum să o folosești ca să arăți și să te simți mai bine!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://arquitetandoestilos.com/paella-vegetariana/