Adaugat:
21 Februarie 2021
Omleta este felul de mâncare ce se prepară imediat È™i este, în acelaÈ™i timp, gustos È™i sănătos. Oul este considerat alimentul complex, deoarece conÈ›ine vitamine, minerale È™i grăsimi sănătoase. Oul de găină aduce beneficii celulei nervoase, dar È™i pielii. Un om sănătos poate mânca între 6-8 ouă pe săptămână.
Secrete pentru a prepara omleta perfectă
- La fiecare două ouă întregi, adaugă un gălbenuÈ™ în plus.
- Nu bate ouăle foarte tare, ci doar puÈ›in, cu furculiÈ›a, cât să se omogenizeze.
- Nu prăji ouăle într-o tigaie cu diametru mare, că se vor usca È™i vor rămâne fără gust.
- Pune verdeÈ›uri în omletă: boabe de mazăre, de porumb, roÈ™ii în ulei tăiate bucățele (roÈ™iile crude sunt prea zemoase È™i strică omleta).
- Omleta perfectă conține ardei gras roșu sau verde.
- Ai grijă să pui legumele înainte să adaugi ouăle bătute, cu circa 2-5 minute.
- Amestecă omleta în tigaie pentru ca să se desfacă în bucățele.
- Pune caÈ™caval ras sau brânză peste omletă exact când este gata, după care răstoarnă în farfurie.
- Niciodată nu prăji omleta până se usucă.
Citește și: Beneficiile consumului de miez de nucă!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://bunadimineata.ro/micul-dejun/retete-sanatoase-pentru-micul-dejun-cu-omlete/