Adaugat:
21 Februarie 2021
Omleta este felul de mâncare ce se prepară imediat și este, în același timp, gustos și sănătos. Oul este considerat alimentul complex, deoarece conține vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Oul de găină aduce beneficii celulei nervoase, dar și pielii. Un om sănătos poate mânca între 6-8 ouă pe săptămână.
Secrete pentru a prepara omleta perfectă
- La fiecare două ouă întregi, adaugă un gălbenuș în plus.
- Nu bate ouăle foarte tare, ci doar puțin, cu furculița, cât să se omogenizeze.
- Nu prăji ouăle într-o tigaie cu diametru mare, că se vor usca și vor rămâne fără gust.
- Pune verdețuri în omletă: boabe de mazăre, de porumb, roșii în ulei tăiate bucățele (roșiile crude sunt prea zemoase și strică omleta).
- Omleta perfectă conține ardei gras roșu sau verde.
- Ai grijă să pui legumele înainte să adaugi ouăle bătute, cu circa 2-5 minute.
- Amestecă omleta în tigaie pentru ca să se desfacă în bucățele.
- Pune cașcaval ras sau brânză peste omletă exact când este gata, după care răstoarnă în farfurie.
- Niciodată nu prăji omleta până se usucă.
Citește și: Beneficiile consumului de miez de nucă!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://bunadimineata.ro/micul-dejun/retete-sanatoase-pentru-micul-dejun-cu-omlete/