Laptele de migdale este tot mai popular, el putând fi consumat de persoanele cu diferite alergii sau intoleranță la lactoză. În magazine există o mulțime de sortimente de lapte de migdale, dar el se poate face și acasă. Acest lapte este plin de grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați, cu valori nutriționale diferite de cel de vacă.
De ce este de preferat ca laptele de migdale să fie făcut în casă? Pentru că cel din comerț are, de regulă, zahăr adăugat, mai ales cel cu diferite arome, precum ciocolată sau vanilie. Laptele de migdale din comerț poate avea până la 12 grame de zahăr adăugat, adică 3 lingurițe, echivalentul a jumătate din doza zilnică recomandată. În plus, poate conține aditivi cum ar fi conservanții.
Cum poți să-l faci acasă
Ai nevoie de 150 g migdale, apă, un praf de sare și opțional îndulcitori naturali (miere, sirop de agave sau de arțar). Se lasă migdalele la înmuiat peste noapte, a doua zi se scurg și se clătesc cu apă rece. Se pun în blender cu 750 ml de apă și îndulcitorul natural și se mixează timp de 3 minute, până se macină complet. Trece amestecul obținut printr-o sită cu tifon; depozitează laptele la frigider.
Citește și: Cum să aplici corect fondul de ten!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://totuldespremame.ro/retete/sfaturi-de-nutritie/laptele-de-migdale-de-ce-este-bun-si-cum-se-face