Kefirul este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce organismului, de aceea a devenit un produs extrem de popular în alimentaÈ›ia oamenilor. Această băutură este plină de calciu È™i bogată în bacterii probiotice.
Cum să faci kefir acasă
Pentru început trebuie să È™tii că ai nevoie de boabe de kefir, acestea sunt disponibile în supermarketuri, magazine naturiste sau online. Ele arată ca niÈ™te cereale, ca niÈ™te mărgele gelatinoase mici È™i conÈ›in o mulÈ›ime de bacterii È™i drojdii. Al doilea aspect de care trebuie È›inut cont este temperatura de fermentare; fermentat în locuri necorespunzătoare sau în recipiente incorecte, kefirul se poate strica.
ReÈ›etă kefir făcut în casă
Se pun 1-2 linguri (14-28 grame) de boabe de kefir într-un borcan, după care se adaugă 500 ml de lapte (2 căni) de preferat organic sau crud de la vacile hrănite cu iarbă. AtenÈ›ie ca în borcan să mai rămână 2,5 cm de spaÈ›iu în partea de sus. Se pune capacul È™i se lasă 24 de ore la temperatura camerei, ideal ar fi în jur de 22-25 grade Celsius. După ce s-a îngroÈ™at, este gata; se strecoară pentru ca boabele de kefir să rămână (se pot reutiliza) È™i se păstrează la frigider.
Citește și: Cinci fructe care conțin mult zahăr!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.realitatea.net/stiri/actual/beneficiile-consumului-de-chefir-iata-cum-il-poti-prepara-acasa_5dcc9259406af85273d63da0