Muștarul din comerț, oricât de scump ar fi cel pe care îl alegi, va avea întotdeauna și aditivi, E-uri, substanțe de îngroșare, coloranți, îndulcitori care nu sunt deloc buni pentru sănătate și multe arome artificiale.
Cum nu ne putem lipsi de el, fiind potrivit alături de multe preparate culinare, ba chiar și în sandvișuri și salate, am descoperit o rețetă de a face acasă propriul muștar, scrie csid.ro.
Ingrediente:
- 120 grame boabe de muștar;
- 60 ml oțet de mere sau de vin alb;
- o jumătate de linguriță de sare;
- un sfert de linguriță de pudră de turmeric;
- un sfert de linguriță de boia dulce sau iute, după preferințe;
- puțină pudră de usturoi;
- puțină pudră de ceapă;
- puțină pudră de scorțișoară;
- 1 lingură de miere de albine;
- 375 ml apă plată.
Cum se prepară: Boabele de muștar se pun în blender și se mixează până se obține o pudră fină. Condimentele și pudra de boabe de muștar se amestecă separat într-un castron. Într-o crăticioară pe foc se pune apa și mixul de condimente și se fierbe la foc mic circa 45 de minute. Se pune oțetul și se mai lasă 5-10 minute până se evaporă mirosul, amestecând din când în când. Se ia de pe foc, se adaugă mierea în muștar și se amestecă bine. Compoziția se toarnă într-un borcan și se acoperă cu capac, după ce s-a răcit se poate băga la frigider și consumat din a doua zi.
Te-ar putea interesa: Ce serbează românii pe 1 Mai!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://alimentariaro.wordpress.com/2019/08/14/7-retete-de-mustar-de-casa/