Doctorii, nutriționiștii, antrenorii de fitness, tot mai multă lume spune că excesul de sare este periculos pentru organism. De multe ori ne gândim că o mâncare fără sare nu va avea niciun gust, dar sarea nu trebuie eliminată de tot din alimentație, ci trebuie folosită în cantitățile recomandate. Există câteva trucuri care ne vor ajuta să dăm gust preparatelor fără să facem abuz de sare sau chiar fără să o folosim deloc.
Oțet balsamic - este considerat cel mai sănătos și gustos condiment din categoria sa. Este mai dulce decât oțetul tradițional din vin, alcool sau mere și are culoarea asemănătoare cu cea a sosului de soia. Pentru a obține un sos gustos și fără strop de sare, ideal pentru salate dar și pentru carnea de porc, poți amesteca două linguri de oțet balsamic, una de miere, puțin muștar și un strop de ulei de măsline.
Cimbru - este un condiment specific bucătăriei mediteraneene. Pentru a da un gust excepțional mâncărurilor, trebuie adăugat la începutul preparării. Cimbrul merge foarte bine în supe, orez, alături de carne și cartofi.
Maioneza - poți prepara chiar tu maioneza acasă, dar fără sare, ci cu puțin muștar sau zeamă de lămâie. Maioneza dă un gust foarte bun salatelor, cartofilor fierți sau legumelor la cuptor. Carnea pe grătar e mai fragedă și mai gustoasă dacă este savurată cu maioneză.
Condimente amestecate - din amenstecul de mai multe condimente nu vei mai avea nevoie de sare. Poți combina o linguriță de piper cayenne sau praf de chili, una de boia de ardei, una de pudră de ceapă, una de pudră de usturoi și două foi de dafin. Este cel mai bun amestec de condimente ce înlocuiește cu succes sarea.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.cityfemme.com/2018/01/03/vrei-sa-renunti-la-sare-iata-o-lista-cu-5-condimente-ce-pot-inlocui-acest-ingredient/