Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 06 Iunie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Cu toții învățăm, însă puțini știm să învățăm eficient. Învățarea rapidă și eficientă are un efect de bulgăre de zăpadă – cu cât o practici mai mult, cu atât devine mai ușoară și mai rapidă. Iată o prezentare, pe scurt, a câtorva elemente de care ar trebui să ținem cont când vrem să avem un proces de învățare care să dea randament.

      AMBIENTUL. Cel mai indicat este să învățăm la aceleași ore și în același loc. În acest fel, starea de spirit coprespunzătoare se va instala automat atunci când ne așezăm la birou. Schimbarea locului destinat învățării scade randamentul. Este important să eliminăm orice influență externă care ne poate distrage, pentru că orice deranj reprezintă o supraîncărcare pentru creier și conduce la oboseală.

      Masa de lucru trebuie să fie bine ordonată, materialele folosite în timpul învățatului trebuie să fie la îndemână dinainte de a ne apuca de studiat. Poziționarea mesei trebuie să fie în așa fel încât să nu privim direct către fereastră. Camera bine aerisită, ventilată.

      Lumina este de asemenea foarte importantă, nu trebuie să fie nici prea slabă, nici prea tare. Aceasta ar trebui să vină direct din partea stângă, puțin în spate.

      CULORILE. Cromatica ambientală influențează capacitatea de învățare, starea de confort psihic, starea de oboseală intelectuală, ritmul asimilării, calitatea atenției și memoria.

      Sala de studiu trebuie să fie cât mai stimulatoare din punct de vedere vizual, dar nici să nu distragă atenția. Un fond ușor excitant este ideal atunci când învățăm – culorile să fie vii, dar nu în extreme, adică nici foarte intense, nici `șterse` sau `murdare`. Blatul mesei are un rol foarte important, prin urmare ar fi bine să fie colorat în galben, portocaliu sau verde, niciodată alb, pentru că scade ritmul oricărei activități.

      Culorile pereților trebuie să fie adecvate, astfel, se recomandă oranj, galben, tonurile de crem, acestea cresc randamentul muncii intelectuale.

      ULEIURILE VOLATILE. Mirosul este simțul cu cel mai mare impact asurpa minții. S-a dovedit că difuzia anumitor esențe în sala de studiu, influențează starea mintală, stimulează gândirea și crează o stare de receptivitate. Este bine să asociem fiecare materie cu o altă aromă, difuzând arome sau subliniind informațiile cu diferite culori care au anumite arome. Să nu ne gândim acum că trebuie să reproducem mirosul atunci când dăm un examen, este suficient doar să ni-l imaginăm. Mirosul este simțul care trezește în mod direct amintiri legate de el.

      Când învățăm, ar trebui să avem pe masă o farfurioară cu apă în care să adăugăm câteva picături din esența naturală care ne place. Esențele sunt disponibile într-o gamă variată în toate magazinele naturiste sub formă de uleiuri volatile. Sunt recomandate următoarele combinații care au efect dovedit asupra minții: coriandrul și tămâia – favorizează concentrarea și activitatea intelectuală; lavanda și lămâia – generează o stare de calm și armonie; orhideea și ambra – introduc o stare de interiorizare și reculegere.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=birou+pentru+invatat+ambient&tbm=isch&tbs=rimg:CaS5EsuKcyeHIjj5v-BdRSOxVdUydloGf2HlpKfKvdP3Mun8hVzRspQ_1zMngbVol02NbvcAeDMhxYrO56RjYlf-gDioSCfm_14F1FI7FVEfAyiBC48qrOKhIJ1TJ2WgZ_1YeURr3FhDP3FXHQqEgmkp8q90_1cy6RGrSHzNgUN43yoSCfyFXNGylD_1MEfRKXej90-UTKhIJyeBtWiXTY1sRekTYEkoGoksqEgm9wB4MyHFisxFYLSpvzOZv-ioSCbnpGNiV_16AOEd5ORlzYLTvN&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwie6aqu177bAhVSZFAKHUSxCQEQ9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgrc=ClJ3oOlK7zl6gM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Mic dejun - idei rapide, delicioase și foarte sănătoase
Micul dejun este cea mai importană masă a zilei, prin urmare nu ar t...
 
Sfaturi pentru întărirea unghiilor
Manichiura cu gel are și dezavantaje; unghia este agresată și la ap...
 
Alimente potrivite pentru copii în sezonul rece
O alimentație sănătoasă influențează starea fizică a copiilor. ...
 
Jocurile video – între dependență și utilitate
În dezvoltarea cognitivă, jocurile video reprezintă un real ajutor,...
 
Cum scăpăm de stres după o zi grea de muncă
Pe parcursul unei zile, stresul se acumulează gradual, și la un mome...
 
Alimente care luptă împotriva celulitei
Mâncărurile grase, retenția de apă și lipsa mișcării duc la apa...
 
Două rețete cu un conținut bogat în grăsimi bune
În anotimpul rece organismul nostru are nevoie de mâncăruri cu un c...
 
Poți să arăți bine și în timp ce faci mișcare? Da!
Poți face sport și în același timp să arăți bine. Iată câteva...
 
 
 
 
SANATATE
 
Prevenirea apariției cariilor dentare

» 19 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Rețetă de piftie pentru masa de Crăciun

» 18 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Memorie mai bună cu ajutorul alimentelor

» 17 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Alimentația școlarului

» 16 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Sfaturi pentru un păr lung și sănătos

» 15 Decembrie 2018 | Comentarii 0