Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 07 Martie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      Perioada postului vine cu schimbări majore în alimentația de zi cu zi, iar acest lucru poate fi o provocare dar și o oportunitate de a încerca combinații, ingrediente și arome noi. Cea mai întâlnită capcană atunci când vine vorba de post esta alimentația pe bază de carbohidrați: cartofi, paste și panificație. Aceste alimente satură repede dar nu oferă toți nutrienții de care are nevoie organismul.

      Pentru a înlocui absența proteinelor animale din mâncărurile de post, poți include în alimentația ta următoarele:

  • cereale și produse derivate: ovăz, arpacaș, orez, mei, quinoa;

  • legume și fructe (5 porții pe zi): fasole, mazăre, năut, linte, conopidă, broccoli, mere, pere, banane, etc.;

  • nuci și semințe: nuci, arahide, migdale, semințe, hrișcă;

  • uleiuri vegetale: ulei de măsline, migdale, cocos, sâmburi de struguri;

  • unturi de semințe: unt de arahide, tahini, unt de migdale, unt de fistic, etc.

Dacă vrei să faci mâncarea de post mai delicioasă, iată câteva trucuri:

  • utilizează o diversitate mai mare de condimente,

  • folosește-te de ierburi aromatice proaspete pentru un plus de aromă: pătrunjel, mărar, busuioc, mentă, oregano și cimbru, etc.,

  • experimentează,

  • combină fructe și legume pentru un smoothie delicios, energizant și plin de culoare, inspiră-te din bucătăriile asiatice și africane care au o varietate mare de mâncăruri de post extrem de gustoase.

     Secretul stă în diversificare pentru ca mâncarea de post să fie mai delicioasă. Iată câteva idei inedite la care poți apela:

Ardei umpluți cu ciuperci

      Se fierbe o cană și jumătate de orez în 3 căni de apă. Într-o tigaie se încing două linguri de ulei și se călește o jumătate de ceapă roșie și 250 grame de ciuperci timp de 3-5 minute. Se adaugă ½ linguriță praf de usturoi, 2 căni suc de roșii, ½ linguriță de zahăr, ½ linguriță oregano, ½ linguriță busuioc, 1 linguriță sare, ½ linguriță piper și ¼ linguriță boia iute, se amestecă bine și se mai lasă pe foc timp de 5 minute. Orezul se adaugă în mixul de legume și se mai lasă cu totul pe foc încă 3 minute, amestecând continuu. După cele 3 minute, se adaugă 2 mâini de spanac proaspăt tocat, se omogenizează bine, se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se ia de pe foc. Ardeii se curăță de semințe și se formează căpăcelul după care se umplu cu mixul de legume și orez, se așează într-o tavă tapetată, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 30 de minute sau până când s-au înmuiat.

Salată de legume cu coușcouș

      O cană de coușcouș se amestecă cu o cană de apă clocotită și ½ linguriță de sare și se lasă să se umfle 3-4 minute. Într-un bol mai mare se adaugă 400 grame de fasole roșie fiartă, 400 grame de porumb fiert, 1 ardei gras mărunțit, 3 roșii tăiate cuburi, 5 fire de ceapă verde tocate mărunt, ½ linguriță piper, ½ linguriță praf de usturoi, ½ linguriță sare, zeama de la o lămâie, ¼ cană de ulei de măsline și couscous-ul fiert. Se amestecă bine, se potrivește de sare și se lasă la frigider până la servire.

Trufe de dovleac cu ciocolată de post

      Pregătește un mix de condimente pentru dovleac astfel: 3 linguri scorțișoară măcinată, 2 lingurițe ghimbir praf, 2 lingurițe nucșoară rasă și 1 linguriță cuișoare măcinate și amestecă bine. Pune într-un bol încăpător 425 grame de dovleac copt și pasat, ¾ cană sirop de arțar, 1 linguriță extract de vanilie, 1 linguriță condimente pentru dovleac, ½ linguriță sare, ½ linguriță scorțișoară, ½ cană zahăr, 1/8 cană ulei de cocos și amestecă ușor cu o paletă. Adaugă o cană de făină albă și amestecă bine, ar trebui să rezulte un aluat nelipicios. Formează bile din compoziția rezultată cu ajutorul unei cupe de înghețată sau a unei linguri după care așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-le în congelator pentru 20 de minute. Topește 600 grame de ciocolată neagră de post și tăvălește trufele în ea după ce le scoți de la congelator.

 

      Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

Sursa foto: ://www.google.com/search?biw=1920&bih=888&tbm=isch&sa=1&ei=PPR_XMneKojTsAfI16vgBw&q=ardei+umpluti&oq=ardei+umpluti&gs_l=img.3..0l8j0i5i30l2.31760.34285..34566...0.0..0.221.1413.7j5j1......1....1..gws-wiz-img.......35i39.gLEj5zJLcfs#imgrc=r_vbphl-3uuyyM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cătina - ginsengul românesc
Iată ce beneficii extraordinare are cătina pentru organismul nostru....
 
3 moduri simple prin care poți slăbi în timp ce... dormi
Specialiștii spun că se poate pierde în greutate chiar și atunci c...
 
Cum să te menți în formă în această toamnă
Chiar dacă vara a trecut, asta nu înseamnă că nu ar mai trebui să...
 
Cum ar trebui să arate bucătăria perfectă
Bucătăria perfectă: modernă, spațioasă, comodă, etc. Iată de c...
 
Dress Code-urile pe înțelesul tuturor
Impactul vizual este cel mai important, pentru că dă naștere primei...
 
Beneficiile acidului salicilic pentru ten
Acidul salicilic contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor și l...
 
Un desert cu aromă de... toamnă
Desert cu fulgi de ovăz, piure de mere și cremă de brânză.
 
Idei rapide de mic dejun pentru copilul tău
Să gătești sănătos pentru cel mic nu trebuie neapărat să însem...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Cum să ai grijă de pielea din jurul ochilor

» 19 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Cum să alegi fondul de ten potrivit în funcție de tipul său

» 18 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Crema de zahăr ars, rețetă specială cu zahăr brut

» 17 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Cum să te menți în formă în această toamnă

» 16 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Beneficiile acidului salicilic pentru ten

» 15 Octombrie 2019 | Comentarii 0