Bijuteriile pentru copii trebuie să fie, în primul rând, sigure, să nu se desfacă prea uÈ™or pentru a evita riscul ca cei mici să le înghită. De asemenea, componentele trebuie să nu fie nici prea mici, nici prea mari, iar materialele de calitate.
Sfaturi pentru a alege cele mai bune bijuterii pentru copii
Èšine cont de material
Cele mai sigure materiale sunt aurul, argintul sau platina, pentru că rareori produc alergii. Evită cu orice preÈ› nichel, crom sau cupru ori aliaje de metale preÈ›ioase cu nichel. În cazul lănÈ›iÈ™oarelor sau brățărilor, acestea pot fi È™i din materiale precum lemnul sau plasticul, doar să nu fie prea strânse sau să conÈ›ină substanÈ›e chimice.
Sistemul de prindere
Fie că sunt mai mici sau mai mari, copiii nu vor fi atenÈ›i dacă li s-a desprins lănÈ›iÈ™orul, spre exemplu. Din această cauză bijuteriile trebuie să aibă un sistem de prindere cât mai sigur. Evită cerceii cu clips pentru că se vor deplasa È™i vor cădea imediat. Caută bijuterii cu sistem de prindere „leverback”, sunt de calitate È™i sigure.
Extra tip
Dacă vrei să cumperi o bijuterie pentru copilul altcuiva, cere sfatul părintelui prima dată. Ei îÈ™i vor da acordul È™i îÈ›i vor oferi sfaturi legate de materialul sau modelul preferat. Nu uita că cei mici sunt atraÈ™i de bijuterii colorate, cu modele inspirate din natură sau desene animate.
Te-ar putea interesa: Pudra de față - De câte feluri este È™i cum se foloseÈ™te!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.felicitystore.ro/ce-bijuterii-nu-trebuie-sa-poarte-niciodata-bebelusul-tau