Cotlete de miel cu legume coapte
Pregătește friptura de miel cu belșug de legume și condimente proaspete.
Ingrediente
2 ardei, de orice culoare, fără semințe și tăiați în bucăți
1 cartof dulce, decojit și tăiat în bucăți
2 dovlecei, tăiați în bucăți
1 ceapă roșie, tăiată în felii
1 lingură ulei de măsline
8 cotlete de miel (sau de berbecuț)
1 lingură frunze de cimbru, tocate
2 linguri frunze de mentă, tocate
Mod de preparare
1. Se încălzește cuptorul la 220° C/gaz 7. Se pun ardeii, cartoful dulce, dovleceii și ceapa într-o tavă mare și se tropesc cu ulei. Se asezonează cu mult piper negru. Se dau la cuptor 25 de minute.
2. Între timp, se curăță carnea de miel de grăsime, pe cât posibil. Se amestecă ierburile cu puțin piper negru și se presară peste carnea de miel.
3. Se scot legumele din cuptor, se întorc și se dau într-o parte. Se pun cotletele alături de legume și se dau la cuptor 10 minute.
4. Se întorc cotletele pe cealaltă parte și se introduc din nou la cuptor pentru 10 minute sau până când legumele și mielul sunt fragede și ușor rumenite. Se amestecă bine și se servesc.
5. V.N. per porție: 429 kilocalorii, 19g proteine, 29g grăsimi, 13g grăsimi saturate, 23g carbohidrați, 6g fibre, 12g zahăr, 0,2g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro