Se framanta un aluat din 250 g faina, 1 ou, 3 linguri apa calduta si sare. Se lasa sa stea 15 minute.
Se prepara umplutura astfel: Se curata si se spala bine 1 kg de spanac, apoi se fierbe, punandu-se la foc in apa clocotita cu sare. Se scurge bine si se toaca cu cutitul pe fundul de lemn. Se amesteca cu un ou, o lingurita de smantana si putina branza framantata de Moldova.
Se intind din aluat doua foi, care se taie in patrate cu latura de 6 cm.
Se umple fiecare patrat cu umplutura pregatita si se aduce un colt peste cel opus, formandu-se un triunghi (coltunas). Se apasa marginile, ca sa se lipeasca.
Se fierb coltunasii, punandu-se la foc in apa clocotita cu sare. Cand se ridica deasupra apei, se scot cu o spumiera si se scurg bine.
Se tavalesc in pesmet prajit in unt si se dau la cuptor cateva minute.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord