Coltunasi cu cirese
Ingrediente
300 gr faina,
1 kg cirese fara samburi,
3 linguri unt,
2 linguri zahar,
3 oua,
apa,
2 linguri smantana
Mod de preparare
Se face o coca din faina, oua, putina sare si jumatate pahar de apa. Se framanta totul si se intinde o foaie subtire de 1-2 mm, se taie patrate, care se umplu apoi cu cate 2-3 cirese. Se lipeste in forma de triunghi, dupa care se pune o oala mare, cu 3 litri de apa cu sare, la fiert. Cand apa fierbe se adauga coltunasii si se amesteca imediat cu o lingura, ca sa nu se lipeasca intre ei si sa se poata fierbe. Dupa ce coltunasii s-au lasat la fund se pot scoate. Se pun la scurs, se clatesc in apa calda, se scurg si se pun intr-un alt vas.
Peste ei se toarna untul topit si se servesc asa, sau se pot praji in unt foarte incins ca sa se rumeneasca.
Mod de servire
Coltunasii cu cirese se servesc la ceai
Sursa foto: http://www.culinar.ro/retete-upload/coltunasi-cu-cirese-800x600-16491.jpg