Cod înfășurat în pancetta È™i cartofi aromaÈ›i cu lămâie
Folosește ierburi aromate proaspete pentru a da un nou gust peștelui pregătit la cuptor.
Ingrediente
300g de cartofi noi
100g de fasole verde
1 mână de măsline kalamata
coaja rasă È™i zeama de la 1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
2 fileuri de cod
4 felii de pancetta sau bacon afumat feliat subțire
câteva fire de tarhon, doar frunzele
Mod de preparare
1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se aÈ™ază cartofii într-o cratiță cu apă È™i se fierb 10-12 minute, până se înmoaie. Se adaugă fasolea în ultimele două-trei minute. Se scurg bine È™i se taie cartofii pe jumătate. Se răstoarnă într-o tavă încăpătoare È™i se combină cu măslinele, coaja rasă de lămâie È™i uleiul. Se asezonează bine.
2. Se asezonează peÈ™tele È™i se înfășoară în pancetta sau bacon. Se aÈ™ază peste cartofi. Se dă la cuptor 10-12 minute, până se pătrunde, apoi se adaugă un strop de zeamă de lămâie È™i tarhonul.
3. V.N. per porție: 521 kilocalorii, 46g proteine, 25g grăsimi, 6g grăsimi saturate, 26g carbohidrați, 5g fibre, 3g zahăr, 1,6g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro