Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Coaste de porc lipicioase și sos de chives

 

     Mai întâi să le coci încet, ca să fie cu adevărat fragede, apoi să le acoperi cu un sos irezistibil, dulce și lipicios

Ingrediente

2 șiruri coaste de porc
2 cutii de cola
2 lingurițe semințe de susan (opțional)
Pentru sos
8 linguri de ketchup
8 linguri de zahăr
2 linguri sos de soia
2 linguri de sos Worcestershire
2 linguri sos dulce de chilli
1 linguriță de boia
Pentru sosul de chives
300ml de smântână
2 linguri de maioneză 
1 legătură mică de chives, tocată
6 fire de ceapă verde, feliate

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3 și se pun coastele într-o tavă. Se toarnă peste ele cola și suficientă apă cât să le acopere complet. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor două-trei ore, până când coastele devin moi, fără să se desprindă carnea complet de pe os.

2. ntre timp, se pun toate ingredientele pentru sos într-o crăticioară. Se încălzesc la foc mic și se dau în clocot două minute, amestecând încontinuu.

3. Când coastele sunt gata, se scot cu grijă din tavă. Se toarnă într-un vas lichidul rămas și se șterge bine tava cu un prosop de hârtie. Se pun coastele înapoi în tavă și se stropesc cu sosul lipicios. Se acoperă și se lasă la frigider să se marineze cel puțin o oră (deși indicat este să stea 24 de ore). În acest punct coastele pot fi congelate.

4. Se amestecă ingredientele pentru sosul de chives și se lasă la frigider.

5. Se încinge grătarul și se așteaptă să se formeze jarul sau se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se așază coastele pe grătar și se frig 20 de minute, întorcându-le din când în când. Se ung ocazional cu sosul rămas de la marinadă. Când coastele devin lipicioase și crocante, se porționează și se servesc. Se presară cu semințe de susan (după preferință) și se așază alături de sosul de chives.

6. V.N. per porție: 450 kilocalorii, 25g proteine, 37g carbohidrați, 23g grăsimi, 9g grăsimi saturate, 0g fibre, 35g zahăr, 2g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Păr și piele sănătoase cu ulei de moringa
Ce beneficii are uleiul de moringa pentru piele și păr.
 
Banala mămăligă are o mulțime de beneficii pentru organism
Iată care sunt beneficiile consumului de mămăligă.
 
Zincul și tratamentul acneei
Organismul nostru folosește zinc într-o mulțime de procese fiziolog...
 
Trucuri pentru a mânca mai puțin, fără să îți fie foame
De foarte multe ori se întâmplă să mâncăm de poftă și nu de fo...
 
Beneficiile dușului scoțian pentru frumusețe și sănătate
Tot ce trebuie să știi despre dușul scoțian.
 
Puterile magice ale migdalelor. Rețetă
Migdalele sunt preferate pentru gustări deoarece sunt extrem de săț...
 
Pudra bronzantă - la ce o mai poți folosi
Pudra bronzantă te poate scăpa dintr-o mulțime de situații neplăc...
 
Hăinuțe la modă în această vară, pentru copii
Copiii au nevoie de haine de calitate, care să le protejeze pielea, d...
 
 
 
 
SANATATE
 
Lista centrelor unde se fac teste pentru Covid-19

» 13 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Legea mirosurilor propusă de USR, criticată dur de un renumit medic: „Ne modelăm pentru redenumirea României în `Absurdistan`”

» 13 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Ce sunt parabenii și de ce ar trebui să-i evităm

» 13 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul de Artă și Antichități din Constanța
CONSTANTA
» 13 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VRANCEA
 
Consiliul Județean Vrancea vrea să îmbunătățească strategia de comunicare cu cetățenii

» 13 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SIBIU
 
La Mediaș se va construi încă un teren de sport multifuncțional

» 12 Iulie 2020 | Comentarii 0