Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Coaste de porc lipicioase și sos de chives

 

     Mai întâi să le coci încet, ca să fie cu adevărat fragede, apoi să le acoperi cu un sos irezistibil, dulce și lipicios

Ingrediente

2 șiruri coaste de porc
2 cutii de cola
2 lingurițe semințe de susan (opțional)
Pentru sos
8 linguri de ketchup
8 linguri de zahăr
2 linguri sos de soia
2 linguri de sos Worcestershire
2 linguri sos dulce de chilli
1 linguriță de boia
Pentru sosul de chives
300ml de smântână
2 linguri de maioneză 
1 legătură mică de chives, tocată
6 fire de ceapă verde, feliate

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3 și se pun coastele într-o tavă. Se toarnă peste ele cola și suficientă apă cât să le acopere complet. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor două-trei ore, până când coastele devin moi, fără să se desprindă carnea complet de pe os.

2. ntre timp, se pun toate ingredientele pentru sos într-o crăticioară. Se încălzesc la foc mic și se dau în clocot două minute, amestecând încontinuu.

3. Când coastele sunt gata, se scot cu grijă din tavă. Se toarnă într-un vas lichidul rămas și se șterge bine tava cu un prosop de hârtie. Se pun coastele înapoi în tavă și se stropesc cu sosul lipicios. Se acoperă și se lasă la frigider să se marineze cel puțin o oră (deși indicat este să stea 24 de ore). În acest punct coastele pot fi congelate.

4. Se amestecă ingredientele pentru sosul de chives și se lasă la frigider.

5. Se încinge grătarul și se așteaptă să se formeze jarul sau se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se așază coastele pe grătar și se frig 20 de minute, întorcându-le din când în când. Se ung ocazional cu sosul rămas de la marinadă. Când coastele devin lipicioase și crocante, se porționează și se servesc. Se presară cu semințe de susan (după preferință) și se așază alături de sosul de chives.

6. V.N. per porție: 450 kilocalorii, 25g proteine, 37g carbohidrați, 23g grăsimi, 9g grăsimi saturate, 0g fibre, 35g zahăr, 2g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rețetă italiană de risotto cu sparanghel
Deși pare un nume pompos, această rețetă este simplă și gustoas...
 
Trei băuturi, consumate la scară largă, care îți afectează tenul
Anumite băuturi ne ridează pielea mai devreme decât procesul natura...
 
Alimente din supermarket care pot afecta grav copiii
Nutriționiștii spun că unele alimente din supermarket ar trebui să...
 
Sfaturi pentru a curăța mașina de spălat ca să scapi de toate mirosurile
Hainele tale au început să capete un miros urât, deși folosești b...
 
Sfat inedit, dar simplu și eficient, pentru un păr frumos și sănătos
O lingură de miere adăugată în șamponul pe care îl folosești va...
 
Cum să călătorești mai ieftin. Trucuri pentru vacanțe reușite, pe mai puțini bani
Tuturor ne place să călătorim, dar în ultimul timp, cu toate scump...
 
Cum să pregătești cel mai gustos piure de cartofi dulci
Pe lângă multiplele beneficii pe care le au pentru sănătate, carto...
 
Cum să macerezi parfumul ca să fie mai intens
Macerarea sau maturarea parfumului este o practică foarte răspândit...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Comisia Europeană critică Guvernul pentru întârzierea PNRR și cere explicații în cazul unor cheltuieli

» 28 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Creștere fără precedent a cheltuielilor militare la nivel global

» 28 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum îți dai seama ce vitamine îți lipsesc, în funcție de cum arată tenul tău

» 28 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
EVENIMENTE
 
Neversea Kapital va avea loc între 4-6 iulie, pe Arena Națională

» 28 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Nu se vor amenaja noi parcări anul acesta în municipiu. Anunțul primarului

» 28 Aprilie 2025 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
„Drumul Oaselor”, modernizat și redeschis circulației rutiere

» 26 Aprilie 2025 | Comentarii 0