Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Coaste de porc lipicioase și sos de chives

 

     Mai întâi să le coci încet, ca să fie cu adevărat fragede, apoi să le acoperi cu un sos irezistibil, dulce și lipicios

Ingrediente

2 șiruri coaste de porc
2 cutii de cola
2 lingurițe semințe de susan (opțional)
Pentru sos
8 linguri de ketchup
8 linguri de zahăr
2 linguri sos de soia
2 linguri de sos Worcestershire
2 linguri sos dulce de chilli
1 linguriță de boia
Pentru sosul de chives
300ml de smântână
2 linguri de maioneză 
1 legătură mică de chives, tocată
6 fire de ceapă verde, feliate

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3 și se pun coastele într-o tavă. Se toarnă peste ele cola și suficientă apă cât să le acopere complet. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor două-trei ore, până când coastele devin moi, fără să se desprindă carnea complet de pe os.

2. ntre timp, se pun toate ingredientele pentru sos într-o crăticioară. Se încălzesc la foc mic și se dau în clocot două minute, amestecând încontinuu.

3. Când coastele sunt gata, se scot cu grijă din tavă. Se toarnă într-un vas lichidul rămas și se șterge bine tava cu un prosop de hârtie. Se pun coastele înapoi în tavă și se stropesc cu sosul lipicios. Se acoperă și se lasă la frigider să se marineze cel puțin o oră (deși indicat este să stea 24 de ore). În acest punct coastele pot fi congelate.

4. Se amestecă ingredientele pentru sosul de chives și se lasă la frigider.

5. Se încinge grătarul și se așteaptă să se formeze jarul sau se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se așază coastele pe grătar și se frig 20 de minute, întorcându-le din când în când. Se ung ocazional cu sosul rămas de la marinadă. Când coastele devin lipicioase și crocante, se porționează și se servesc. Se presară cu semințe de susan (după preferință) și se așază alături de sosul de chives.

6. V.N. per porție: 450 kilocalorii, 25g proteine, 37g carbohidrați, 23g grăsimi, 9g grăsimi saturate, 0g fibre, 35g zahăr, 2g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0