Prăjiturile, unele dintre ele, dacă sunt preaprate corect, pot fi un desert prietenos cu silueta. Doctorul Adina Alberts a enumerat, într-o postare pe Facebook, cinci deserturi care nu te îngrașă.
Sorbetul - „Cred că vă place la maxim acest subiect. Pe primul plan aș pune înghețata. Și dacă vorbim mai ales de sorbeto, care e obținut din suc de fructe înghețat și cu adaosuri de diverse arome. Nu are foarte multe calorii”, spune medicul.
Panna cotta - „Panna Cotta este un fel, un amestec de arome, cacao, vanilie sau fructe, în care se dizolvă pectina. În acest fel avem consistență, dar nu avem calorii multe. Dacă în acel produs s-a adăugat miere sau îndulcitor natural, cum ar fi stevie, atunci avem un desert senzațional”.
Cheesecake-ul - „El este obținut din lapte, din brânză de vaci. Dacă la cheesecake uităm să îi punem acea bază de biscuite și lăsăm ca acea crustă la bază să fie doar prin faptul că am copt cum trebuie cheesecake-ul, avem o prăjitură senzațională” a mai spus Adina Alberts, precizând că fără biscuiți scade semnificativ numărul de calorii, iar brânza de vaci aduce un aport de proteine.
Mousse-ul - „Mousse-urile de diverse feluri. Ele nu reprezintă multe calorii, pentru că, mai ales, este utilizat albușul de ou când se produce acel mousse și avem foarte puține calorii în albușul de ou. Prin urmare, sunt prăjituri de ales, cu condiția să nu aibă, la fel, mult zahăr” a explicat medicul Adina Alberts.
Orezul cu lapte - „Aș mai menționa orezul cu lapte. Există orezul acela cu bobul lung, acela este de preferat. Sănătatea ta, prioritatea mea” afirmă Adina Alberts, menționând că nu trebuie să renunțăm definitiv la deserturi ca să avem un stil de viață sănătos, ci trebuie să fim atenți la alegerea ingredientelor.
Te-ar putea interesa: Ce flori să plantezi într-o grădiniță cu mult soare!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://foodstory.protv.ro/eveniment/deserturi-care-nu-ingrasa-cum-poti-sa-ti-satisfaci-pofta-de-dulciuri-fara-sa-pui-kilograme-in-plus