Chec cu ciocolata si ghimbir
Ingrediente:
200 gr ciocolata amaruie
60 gr margarina
2 oua
3 linguri de ulei
100 gr faina
100 gr zahar
100 gr ghimbir ras (se poate si mai putin pentru cei mai "neconvinsi" de gustul bun al ghimbirului, ca sa nu zic cu prejudecati culinare)
1 plic de praf de copt un praf de sare
Mod de preparare
Checul cu ciocolata si ghimbir este o prajitura delicioasa cu cacao ce se poate prepara in doar o ora.Se topeste margarina impreuna cu ciocolata, si se lasa putin la racit.
Intr-un bol puneti ouale si le mixati bine impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia devine galben-deschis.Apoi adaugati apoi uleiul si mixati inca putin. Turnati amestecul de ciocolata, din care pastrati cam 3 linguri pentru ornat. Puneti ghimbirul ras pe razatoarea mica si incorporati-l bine. Adaugati si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Turnati totul intr-o tava tapetata cu margarina/unt si foaie de copt si bagati la cuptor pentru 35 minute. Faceti si testul cu scobitoarea ca e mai sigur.
Cand checul cu ciocolata si ghimbir s-a racit turnati ciocolata (cele 3 linguri pe care le-ati oprit) dupa ce ati mai incalzit-o putin si ornati cu fulgi de ciocolata sau cocos.
Sursa Foto: Facebook.com