Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 27 Noiembrie 2018

      Pufoase, delicioase și foarte simplu de făcut, gogoșile sunt desertul ideal în această perioadă pentru persoanele care țin post. Iată o rețetă pentru gogoși pufoase cu dulceață și rom:

 

Avem nevoie de:

  • 1 kg făină de grâu,
  • 4-5 linguri de zahăr,
  • 1 cubuleț mic de drojdie (40 de grame),
  • 1 pliculeț cu zahăr vanilat,
  • 1 liguriță de esență rom,
  • coaja rasă de la o lămâie,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 400 g dulceață,
  • un parf de sare.

 

Cum se prepară?

 

      Făina se cerne într-un castron. În mijlocul ei se face o adâncitură și acolo se toarnă amestecul făcut din drojdia sfărmată, frecată cu zahăr, 3 linguri de făină și 100 ml de apă călduță. Se presară amestecul cu puțină făină iar vasul se acoperă cu un șervet, după care se așează într-un loc cald. După ce a crescut, se pune în vas apă călduță și se frământă pentru a cuprinde toată făina. Se pune sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și romul și se frământă un aluat potrivit de tare.

 

      Se lasă la dospit cel puțin 30 de minute, acoperit, într-un loc cald. Din aluat se întinde pe masa de lucru o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Pe jumătate din foaie, la o distanță de 10 cm, se pune din loc în loc câte o liguriță de dulceață, după care se acoperă cu cealaltă jumătate de foaie. Se presează cu degetul foaia de deasupra peste cea de jos, printre grămăjoarele de dulceață.

 

      Cu ajutorul unui pahar se decupează gogoșile, având grijă ca dulceața să fie în mijloc, nu în margine. Se apasă marginile aluatului pe locul tăieturii ca să se prindă bine și să nu se desfacă la prăjit. Se mai lasă 10-15 minute la crescut pe masa de lucru după care se prăjesc în tigaie. Se presară cu zahăr pudră și se servesc atât calde cât și reci.

 

 

Sursa foto: ://retete.acasa.ro/deserturi-39/transforma-gogosile-de-post-in-delicatese-2-retete-delicioase-si-sanatoase-190390.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ce nu știai despre ciorbe și supe
Se spun multe lucruri despre aceste două preparate, care de multe ori...
 
Ce să NU porți niciodată la birou
Mai ales la birou, aparențele contează. Iată ce accesorii și haine...
 
Sarea de baie - tipuri și beneficii
Sarea de baie se folosește încă din cele mai vechi timpuri pentru a...
 
Băuturi pentru slăbit pe care să le consumi înainte de culcare
Persoanele care nu dorm suficient pot avea probleme cu greutatea.
 
5 pași pentru a merge grațios pe tocuri
Mersul pe tocuri este o adevărată provocare pentru multe dintre feme...
 
Mituri alimentare de care poți să uiți
Deși sunt promovate frecvent ca reguli pentru o sănătate de fier, p...
 
Cum să arăți mai tânără cu un singur produs de makeup
Un celebru make-up artist spune că anticearcănul este singurul produ...
 
Măști cu ulei de cocos pentru a repara părul degradat
Uleiul de cocos este un ingredient de bază în ritualurile de îngrij...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Loredana Chivu și-a mai făcut două operații estetice, iar acum se recuperează greu

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Hagi, despre meciul din această seară: Va fi greu cu Dinamo, chiar dacă nu sunt într-o perioadă prea bună

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile dușului scoțian pentru frumusețe și sănătate

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cascada Capra, cea mai accesibilă din Munții Făgăraș
ARGES
» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre, noi măsuri pentru schimbarea imaginii orașului

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Primăria Iași anunță reabilitarea Grădinii Copou

» 01 Iulie 2020 | Comentarii 0