Pufoase, delicioase și foarte simplu de făcut, gogoșile sunt desertul ideal în această perioadă pentru persoanele care țin post. Iată o rețetă pentru gogoși pufoase cu dulceață și rom:
Avem nevoie de:
Cum se prepară?
Făina se cerne într-un castron. În mijlocul ei se face o adâncitură și acolo se toarnă amestecul făcut din drojdia sfărmată, frecată cu zahăr, 3 linguri de făină și 100 ml de apă călduță. Se presară amestecul cu puțină făină iar vasul se acoperă cu un șervet, după care se așează într-un loc cald. După ce a crescut, se pune în vas apă călduță și se frământă pentru a cuprinde toată făina. Se pune sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și romul și se frământă un aluat potrivit de tare.
Se lasă la dospit cel puțin 30 de minute, acoperit, într-un loc cald. Din aluat se întinde pe masa de lucru o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Pe jumătate din foaie, la o distanță de 10 cm, se pune din loc în loc câte o liguriță de dulceață, după care se acoperă cu cealaltă jumătate de foaie. Se presează cu degetul foaia de deasupra peste cea de jos, printre grămăjoarele de dulceață.
Cu ajutorul unui pahar se decupează gogoșile, având grijă ca dulceața să fie în mijloc, nu în margine. Se apasă marginile aluatului pe locul tăieturii ca să se prindă bine și să nu se desfacă la prăjit. Se mai lasă 10-15 minute la crescut pe masa de lucru după care se prăjesc în tigaie. Se presară cu zahăr pudră și se servesc atât calde cât și reci.
Sursa foto: ://retete.acasa.ro/deserturi-39/transforma-gogosile-de-post-in-delicatese-2-retete-delicioase-si-sanatoase-190390.html