Pelinul - ajută digestia, luptă împotriva hemoroizilor și a viermilor intestinali
Datorită conținutului plantei (ulei esențial, flavonoide, lignanii, acizi fenolici) ajută digestia, contribuie la secreția de bilă și la creșterea fluxului biliar, are acțiune aniparazitară, stimulează apetitul, detoxifiază, vindecă ulcerațiile și rănile purulente. Această plantă mai este indicată în reumatismul articular, în stările febrile, infecții, candidoză și hemoroizi. O infuzie de pelin se prepară astfel: 1 linguriță de plantă mărunțită, la o cană de apă; se consumă câte două căni pe zi înainte de masă.
Menta - ajută sistemul digestiv, este antidiareică și combate balonarea
Ingredientul minune al acestei plante este uleiul volatil, care este tonic digestiv, coleretic, colagog, antispatic, antiseptic, carminativ, astringent, antidiareic, antiemetic, secretolitic, decongestionant al căilor respiratorii, bronhodilatator, analgezic, ușor anestezic, ușor sedativ și indicat în balonare. Infuzia de menză se prepară astfel: se toarnă 250 ml de apă fierbinte peste 2 lingurițe de mentă sau un pliculeț și se lasă la infuzat un sfert de oră. Se strecoară și se bea pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
Păpădia - ajută ficatul și splina în procesul de digestie și detoxifiere
Această plantă are proprietăți extraordinare, spre exemplu, este folosită de arabi pentru tratarea bolilor de ficat și splină. Păpădia normalizează secrețiile gastrice, pancreatice și intestinale, crește pofta de mâncare, elimină lichidele reținute în exces, accelerează tranzitul intestinal, detoxifică organismul. Infuzia de păpădie se prepară astfel: într-o cană, peste o lingură de plantă se toarnă 250 ml de apă clocotită și se lasă 15 minute acoperită. Se strecoară și se bea pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de masă, de două-trei ori pe zi.
Rostopasca - indicată în probleme cu colesterolul, în afecțiuni ale ficatului și fierei
Medicii recomandă pacienților cu probleme ale fierei sau ficatului să consume ceai de rostopască. Are rolul de a produce și elimina bila, protejează celulele hepatice, reduce spasmele care pot spărea la nivelul căilor biliare și tractului intestinal, menține concentrația normală a bilirubinei, colesterolului și grăsimilor în sânge. Infuzia de rostopască se prepară astfel: o linguriță de plantă cu 250 ml de apă clocotită, se lasă 15 minute după care se strecoară și se consumă 1-2 linguri la 3 ore. Nu se bea mai mult de o cană pe zi.
Citește și: Cărbunele, aliatul frumuseții! Cum se poate folosi!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.remedio-caseiro.com/dente-de-leao/