Organismul nostru nu poate produce acizii grași esențiali Omega 3 și Omega 6, prin urmare trebuie să-i luăm din alimente. Acizii grași Omega 3 sunt esențiali pentru a preveni bolile cardiovasculare, `grăsimile bune` acționează asupra sângelui pentru a-l face mai fluid, evitând acumularea de colesterol rău și trigliceride. Printre alimentele bogate în Omega 3 se află peștele gras precum somonul, macroul, heringul, codul și tonul. În surse vegetale, acizii Omega 3 se află în nuci, legume cu frunze verzi, semințe de in, alge marine.
Este important ca aportul de Omega 3 și Omega 6 să fie bine echilibrat, în medie 3 grame pe zi. O dietă echilibrată ar trebui să conțină 2-3 porții de pește pe săptămână. De reținut este că asimilarea de Omega 3 este favorizată de reducerea consumului de uleiuri bogate în Omega 6, cum ar fi cel de floarea soarelui sau de porumb - acestea ar trebui să fie înlocuite pe cât posibil cu ulei de măsline extra virgin.
Pentru a beneficia de toate proprietățile acizilor grași Omega 3 este important ca sursele să fie cât mai proaspete. Uleiul și semințele de in sunt printre cele mai bogate surse de plante care conțin Omega 3. 1 lingură de ulei de in asigură peste 6 grame de Omega 3, iar 30 de grame de semințe de in conțin 3,2 grame.
Omega 3 se mai găsește în soia (principala sursă de Omega 3), linte, năut, mazăre, fasole. În ceea ce privește soia și derivații ei, 200 de grame de soia fiartă conțin 1 gram de Omega 3. Legumele cu frunze verzi precum spanacul, broccoli, salata verde, conopida conțin, pe lângă alte vitamine și minerale, și acizi grași esențiali Omega 3.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://unimedia.info/ro/news/3f76a9629899fae5/alimente-care-contin-omega-3-si-ajuta-la-mentinerea-energiei-si-a-fortei-creierului.html