Atât separat, cât și împreună, scorțișoara și foile de dafin au o mulțime de beneficii pentru sănătate, dintre care amintim proprietățile antiseptice, efectul diuretic și digestiv. Un ceai de scorțișoară și foi de dafin, băut după mese, previne balonarea, gazele, aciditatea, infecțiile urinare și îmbunătățește sistemul digestiv.
Acest ceai are un conținut foarte mare de vitaminele A, C și cele din complexul B, niacină, riboflavină, piridoxina, acid pantotenic și folic. În plus, ceaiul de scorțișoară și dafin conține calciu, potasiu, mangan, magneziu, cupru, fier, seleniu și zinc, iar unul dintre efectele principale este de a regla metabolismul. Totodată, îmbunătățește circulația sângelui și are grijă de ficat și îl ajută să ardă mai multe grăsimi.
Cum se prepară ceaiul de scorțișoară
Ai nevoie de 1 litru de apă, o linguriță de scorțișoară, 6 frunze de dafin, 1 linguriță de miere. Se fierbe apa, iar după ce a dat un clocot, se adaugă scorțișoara și frunzele de dafin, se mai lasă timp de 5 minute pe foc, după care se dă deoparte. După ce s-a răcorit puțin, se poate îndulci cu miere.
Cum consumi ceai de scorțișoară și dafin
Se recomandă o cană, dimineața, pe stomacul gol, apoi încă o cană după fiecare masă. Tratamentul se urmează de 2-3 ori pe săptămână, iar în combinație cu o dietă sănătoasă și mișcare se poate slăbi până la 4 kilograme.
Citește și: Ce alimente să consumi pentru a avea un ten de porțelan!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://sinteza.org/2021/03/01/dafin-si-scortisoara-cel-mai-puternic-ceai-pentru-slabit/