100 de grame de ceapă verde conțin numai 30 de calorii, deci poate fi consumată fără grijă de cei care sunt la dietă. În plus, ceapa verde conține sulf și quercitină, antioxidanți care sunt anticancerigeni.
În special pentru diabetici și hipertensivi, ceapa verde este aliatul sănătății. Acest lucru se datorează conținutului de sulf, care reglează glicemia. Restul antioxidanților conținuți de ceapa verde au rolul de a combate acțiunea radicalilor liberi asupra celulelor și de a proteja inima. Studiile au arătat că ceapa verde echilibrează tensiunea arterială.
În plus, ceapa verde reduce riscul de răceală, gripă și alte infecții respiratorii, iar acest lucru se datorează conținutului de vitaminele A și C, dar și a mineralelor. Totodată, grație proprietăților antivirale și antibacteriene, ceapa verde ajută la ameliorarea febrei și a tusei.
Ceapa verde mai conține și vitamina K, care alături de vitamina C ajută la menținerea sănătății oaselor. Printre celelalte beneficii ale acestei legume se numără și prevenirea inflamației din corp și susținerea vederii.
Te-ar putea interesa: Ce greșeli să eviți când folosești un ser cu retinol!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.frunza-verde.ro/medic-ceapa-verde-medicamentul-natural-care-regleaza-glicemia-intareste-imunitatea-si-curata-toxinele-din-corp/